Tarot – karte i aspekti karmičkih blokada (Drugi deo)

Tarot je jedna od najstarijih i najuspešnijih drevnih tehnika proricanja koja se koristi već vekovima. Tarot nije samo alat za predviđanje, to je takođe moćna metoda za samo-istraživanje koja doprinosi emocionalnom isceljenju.

78 karata iz ovog špila dele se na Veliku i Malu Arkanu i daju odgovore na važna pitanja koje želimo da saznamo. Velika Arkana sastoji se od 22 karte koje određuje fizičke i psihološke karakteristike osobe, daju informacije o novčanim pitanjima, karijeri, poslu, zdravlju i ljubavi. Mala Arkana se sastoji od 56 karata koje se dele na četiri skupa: mačevi, kupovi pentakli (diskovi), štapovi. Kupovi govore o emocionalnom iskustvu, Mačevi o poteškoćama, problemima, Štapovi se odnose na borbu, uspeh u ciljevima, Pentakli pokazuju materijalne aspekte života.

Tarot karte nam pružaju ključne informacije o svim onim nerešnim pitanjima, teškim životnim aspektima sa kojima se suočavamo u različitim segmentima života, blokadama i ograničenjima. U praktičnom smislu, tarot je idealno polazište za one osobe koje traže put ka postizanju veće harmonije, sreće i radosti. Dakle, tarot nam omogućava da istražimo postojeće blokade iz drugačije perspektive, razumemo ih, proširimo granice svojih dostignuća, steknemo veće samopouzdanje i podstaknemo svoj duh.

Ovaj drevni divinacijski alat je ključ za određivanje individualnih specifičnosti i pokazatelj karmičkih zadataka i izazova u ovom životu. Ukoliko ne rešimo takve zadatke mi ćemo se suočiti sa ciklusima poteškoća u interakciji sa onim osobama koje volimo,  sukobima, blokadama, krizama, problemima koji će ponavljati iznova i iznova. Određivanje životne karte u Velikoj Arkani omogućava pojedincu da na mnogo bolji način se suoči sa životnim izazovima, doživi veći mir i radost u svom životu. Da bi odredili svoju kartu treba sabrati brojeve iz datuma svog rođendana. Ukoliko je zbir veći od broja 22, tada se mora smanjiti na jednocifren. Dobijena karta donosi sledeću poruku za vas:

Tarot karta Snaga 11: U suočavanju sa životnim izazovima treba izbegavati impulsivno delovanje. Traženje ravnoteže i racionalniji pristup pomoći će osobi da donese bolje odluke u mnogim područjima života.

Tarot karta Obešeni čovek 12: Ova tajanstvena karta ukazuje pojedincu na sagledavanje života iz drugačije perspektive. Glavni zadatak ovde se odnosi na prevazilaženje strahova, frustracija i nesigurnosti. Jedino na takav način može se ostvariti uspeh u ovom životu.

Tarot karta Smrt 13: Karta Smrt je simbol transformacija. Njena glavna poruka odnosi se na prihvatanje promena. Ona uči pojedinca o važnim životnim lekcijama i ukazuje na proces novih ciklusa, bez osvrtanja unazad.

Tarot karta Umerenost 14: Najveći izazov za osobu je da nauči kako da dođe do balansa, izbegne konflikte i sukobe. Pronalaženje ravnoteže i mira je najbolja strategija.

Tarot karta Vrag 15: Osoba koja je rođena pod uticajem ove karte mora naučiti kako da  prepozna izazove i suoči se sa njima. Ovaj simbol ukazuje na korišćenje energije na kreativan način ili umetničke hobije. Dakle, karta Vrag uči osobu o savladavanju ograničenja, korišćenju energije na konstruktivan način i svemu ono što donosi nadahnuće.

Tarot karta Kula 16: Za osobu rođenu pod uticajem ove karte najveći uzazov je da nauči kako da stekne poverenje u druge i na koji način da prevaziđe tegobne periode života. Povlačenje u sebe neće popraviti situaciju. Ova karta uči pojedinca da prihvati istinu onakva kakva jeste i otvoreno se suoči sa teškoćama.

Tarot karta Zvezda 17: Jedan od najvećih karmičkih izazova je negovanje poverenja u sopstvenu snagu i preuzimanje veće odgovornosti. Osoba pod uticajem ove karte u mnogim periodima svog života mora biti spremna da pomogne drugima kroz mudre savete i moralnu podršku.

Tarot karta Mesec 18: Rođeni pod uticajem ove karte u ovom životu moraju se suočiti sa unutrašnjim strahovima i istražiti sve ono što im uzrokuje nesigurnost ili bol. Karta Mesec takođe sugeriše na prisutnost karmičkih uticaja u odnosu sa majkom što se može odraziti na lošu komunikaciju ili česte nesuglasice.

Tarot karta Sunce 19: Sunce je karta koja simboliše brojne blagoslove. U prethodnom životu požrtvovanost je bila veoma naglašena, dok će u ovom pojedinac imati dosta obilja i blagodati. Poruka ove karte ukazuje da treba izbegavati nametanje svog mišljenja ili varanje.

Tarot karta Sud 20: Osoba rođena pod uticajem ove karte u ovom životu može imati dosta razdora i sukoba u odnosu sa drugima ukoliko bude sklona kritikovanju i neproduktivnom delovanju. Karta Sud ukazuje da treba napravite potrebne promene koje će doprineti konstruktivnijem razvoju.

Tarot karta Svet 21: Ovo je karta koja ukazuje pojedincu na traženje odgovora vezanih za prošli život i karmu. Takođe se odnosi na prisutnost porodičnih blokadai sukoba koji su prisutni među članovima porodice. Ovde je važno je da osoba istraži razloge određenih negativnih perioda i ciklusa koji se ponavljaju i donose razdor unutar doma.

Tarot karta Budala 22: Područje komunikacije i velika težnja za slobodom su najveći izazovi sa kojima će se osoba suočiti. Ovaj simbol odnosi se na unutrašnju borbu i želju osobe da reši nepravdu. No, sa druge strane, karta Budala sugeriše na popravljanje pristupa i poštovanje tuđih principa.

Facebook Comments