Tarot karte i Feng Shui

Koncept Feng shui-a se bazira na filozofiji uravnoteženja i pravilnom protoku energije u cilju sticanja harmonije i opšteg sklada. Ova istočna filozofija u korelaciji sa arhetipovima i simbolima iz tarot karti može nam biti važan duhovni vodič u sticanju mudrosti i novih saznanja.

Kroz korelaciju ova dva sistema, Tarot karte i Feng Shui, na bolji način ćemo razumeti osnovna načela i tokove mnogih energija koje prožimaju naš svakodnevni život. U osnovi Feng shui-a određene zone i sektori povezuju se sa jedinstvenim aspektom života. No, da bi uskladili ove sektore, dostigli željene promene i otkrili  postojeću neravnotežu možemo koristiti tradicionalni špil tarota karata.

U praksi ova zanimljiva tehnika postaje sve više popularna. Njen cilj je da se uskladi energija u svim Feng shui sektorima, dođe do pozitivnih promena i otkriju uticaji koji narušavaju aspekt harmonije i balansa.

Najpre je potrebno na papiru nacrtati 9 sektora koji predstavljaju određena područja našeg života. Na svih devet kvadrata treba izvući po jednu kartu iz tarot špila.  Prema Feng shui-u značenje pozicija tarot karata su u korelaciji sa:

Sektor karijere označen je brojem 1 – tarot karta u ovom sektoru otkriva nam stanje trenutne situacije na poslovnom planu.

Sektor znanja označen je brojem 2 – izvučena tarot karta za ovo područje predočava nam na koji način da dođemo do poboljšanja, koje talente i veštine treba da razvijamo, ali nam ujedno ukazuje i na sve ono što moramo popraviti u svom pristupu.

Sektor  učitelja, nastavnika i mentora označen je brojem 3  – tarot karta u ovom sektoru ukazuje nam na njihov uticaj u našem životu.

Sektor porodice i prijatelja označen je brojem 4 – izvučena tarot karta za ovo područje daje nam uvid o postojećem skladu i razlozima disharmoničnog odnosa.

Sektor kreativnosti i dece označen je brojem 5 – tarot karta za ovo područje predočava nam na postojeću situaciju i način boljeg realizovanja kreativnih talenata.

Sektor  bogatstva označen j broj6 – izvučena tarot karta za ovaj sektor pokazuje naš odnos prema materijalnom aspektu života,  obilju i uzrocima finansijskog neuspeha.

Sektor braka i ljubavi označen je brojem 7  – tarot karta koja predstavlja ovo područje opisuje nam naš odnos prema bliskoj osobi, uspeh i razloge zbog kojih nismo postigli sklad i ravnotežu.

Sektor zdravlja označen je brojem 8 – izvučena tarot karta za ovaj sektor daje nam uvid u postojeće zdravstveno stanje i sve ono što utiče na narušavanje vitalne energije.

Sektor slave i priznanja označen j brojem 9. Ovaj sektor ujedno označava mesto signifikatora (osobe) i izvučena tarot karta otkriva nam kakav odnos drugi ljudi imaju prema njemu. U tumačenju odnosi se na sferu emocija, saosećajnosti i poverenja.

Facebook Comments