Tarot karte – Sedam pokazatelja loših promena

U Velikoj Arkani postoje određene karte čija simbolika nas može upozoriti o dolasku nepovoljnog perioda, konflikata ili uznemirujućih situacija.

Tarot karta Budala odnosi se na impulsivnost, naglost u donošenju odluka i nerealno sagledavanje situacije. Pojava ove karte naznaka je neplaniranih dešavanja i događaja koje nije moguće izbeći. U zavisnosti od kombinacije može biti najava straha, neodgovornog pristupa ili donošenja pogrešnih odluka.

Tarot karta Pustinjak  predstavlja razdoblje izolacije i usamljenosti. Ona u sebi ima aspekt nestabilnosti i loše komunikacije sa okolinom. Takođe se odnosi na  prisutnost prepreka i sebične ciljeve.

Tarot karat Obešeni čovek u opštem značenju ukazuje na stagnaciju i nemogućnost da se zadrži svakodnevni sklad. Ova karta predočava da osoba mora imati strpljenja u situacijama kada su napredak i prosperitet onemogućeni. Simbol je apatičnosti, nespokoja i nedostatka životne vedrine koja je neophodna za svakodnevni balans.

Tarot karta Smrt simbolično predstavlja transformaciju i obnovu nakon negativnog razdoblja. Dominacija napetosti manifestovana je kroz simbol ove karte. Ona se odnosi na nespremnost osobe da započne  novu fazu u svom životu. Često se poistovećuje sa saznavanjem  bolnih istina.

Tarot karta Vrag je simbol strahova, zbunjenosti i opasnosti. Predstavlja teškoće u pronalaženju pravog puta. Mnoge prepreke, negativni i uznemirujući događaji odraziće se na gubitak unutrašnje snage osobe i njeno duhovno stanje.

Tarot karta Kula označava situacije u kojima dominiraju ljutnja, strah ili konstantni konflikti. Ona upozorava na dolazak nestabilnosti, lošu sreću koja će pratiti osobu i neočekivane prepreke koje će urušiti sve ono što je postojano.

Tarot karta Mesec predstavlja sferu emocija. Odnosi se na prisutnost lošeg raspoloženja, anksioznost, komplikacije, fizičke bolesti i nerazumevanje od bliske osobe. U tumačenju pokazuje moguć gubitak svoje individualnosti. Još jedan nepovoljan aspekt koji se nadovezuje za kartu Mesec je nerazumevanje u ljubavi, učestalost konflikata, svađa, pojačana agresivnost i tendencija sebičnih ciljeva.

Facebook Comments