Tarot – simbolika karata u području emocija i ljubavnog partnerstva – drugi deo

Tarot karta Snaga govori o osobi koja je veoma strastvena i dinamična. Iako ona nekad može delovati zbunjujuće ili emocionalno nestabilno, ovde je prisutan aspekt naklonosti, sklada i osećaja privrženosti.

Tarot karta Pustinjak u segmentu ljubavi ne smatra se povoljnom, jer opisuje osobu koja ne želi da započne novu vezu. Ona ne teži ostvarenju kontakta, ni emocionalnom vezivanju.

Tarot karta Točak sreće opisuje osobu veoma promenljivih emocija. Ona često može biti nesigurna, sa tendencijom promene mišljenja. Najčešće oslikava osobu koja jednog dana iskazuje ljubav, a narednog nema nikakvih emocija.

Tarot karta Obešeni čovek ima dualnu prirodu. Naime, govori o osobi koja ima potrebu za dubokom posvećenošću u ljubavi. No, sa druge strane, otkriva osobu koja odbacuje te emocije i sa kojom je veoma teško ostvariti ljubavni sklad.

Tarot karta Smrt opisuje prazninu i govori osobi koja ne želi nikakav emocionalni odnos. Čak i ako na prvi pogled imate utisak da ta osoba ima naklonost prema vama, to je samo naznaka vaše loše procene.

Tarot karta Vrag daje fokus ka fizičkom segmentu. Govori o osobi koja ne teži izgradnji dugoročne veze, već je usmerena ka prolaznim flertovima i seksualnim avanturama.

Tarot karta Kula nosi simboliku transformacije i preobražaja. Osećanja  i emocije osobe veoma često su neusklađene. Ovde dominira element naglosti i iznenađenja.

Tarot karta Zvezda najčešće oslikava platonsku ljubav. Ona opisuje jedinstvene osećaje, suptilan pristup osobe, ali i njene brojne slabosti. Akcentuje elemente mašte, iluzije i snova. Ne ukazuje na postojanost, ni na dugotrajnost po pitanju ljubavnih odnosa.

Tarot karta Mesec govori o jakoj emocionalnoj povezanosti između osoba. Ovo je karta velike tajnovitosti, čežnje i specifičnih osećaja. Međutim, sa druge strane govori o razdvajanju i patnji.

Tarot karta Sunce odnosi se na veoma jaka osećanja koja su prisutna kod obe osobe. Smatra se veoma povoljnom za ljubavne odnose, jer nagoveštava trajnost i uspeh u zajedništvu.

Tarot karta Sud simboliše težnju osobe za izgradnjom stabilnog i postojanog odnosa. Ona ujedno pokazuje dobre mogućnosti za novi početak i pozitivan preokret.

Tarot karta Svet smatra se jednom od najpovoljnijih u špilu. Po pitanju emocija govori o iskrenim namerama partnera i uzajamnoj ljubavi. Karta Svet otkriva želju za zajedničkim životom i govori o ispunjenju želja.

 

Facebook Comments