Tarot – simbolika karata u području emocija i ljubavnog partnerstva – prvi deo

U tumačenju, tarot karte mogu nam otkriti sve ono što se odnosi na naš ljubavni život, karijeru, zdravlje i budućnost. Kroz simboliku tarot karata možemo saznati kakva su osećanja i emocije drugih ljudi, njihovu iskrenost ili namere. Tarot karte kao veoma moćan prediktivni alat opisuju nam područje partnerstva i područje ljubavi. One takođe mogu upozoriti o nadolazećim ljubavnim izazovima ili iznenađenjima.

U tom smislu tarot daje prilično veliki raspon mogućnosti, a odgovore koje dobijemo pomažu nam da sagledamo situaciju iz druge perspektive. Kada govorimo o ljubavnim odnosima, emocijama i osećanjima, tarot nam na veoma slikovit način opisuje namere i želje partnera ili osobe koja nam se dopada. Svaka karta opisuje emocionalno područje, želju za ljubavlju, blagonaklonost ili ravnodušnost.

U nastavku su opisana značenja karata koja se odnose na ljubavni segment:

Tarot karta Budala opisuje prilično nestabilne emocije partnera. Osoba se može ponašati nezrelo, bez postojanih načela. Namere ove osobe stalno se menjaju, a njegova tendencija ka predmišljanju je svakodnevno dominantna.

Tarot karta Mag smatra se jednom od veoma moćnih. Ona oslikava odgovoran pristup partnera, uzajamno poštovanje i naglašen osećaj odgovornosti. Povezuje se sa ozbiljnim namerama i potpunoj predanosti u ljubavi.

Tarot karta Visoka Sveštenica govori o promenljivom raspoloženju partnera i nedostatku otvorenog pristupa. Partner nerado govori o svojim emocijama i osećanjima. Ova karta prikazuje da je partneru izuzetno teško ugoditi, zbog čega mogu biti prisutni elementi nerazumevanja i  napetosti.

Tarot karta Carica pokazuje jasne namere partnera, bez tendencije promenljivosti. Njegova podrška i razumevanje doprinose većem skladu, kako na fizičkom, tako i na duhovnom planu.

Tarot karta Car označava osobu koja nije spremna da podeli svoje emocije i osećanja u ljubavi. Najčešće, ona skriva svoje planove i ne dozvoljava drugima da otkriju ono što oseća ili čemu teži u segmentu romantike.

Tarot karta Visoki Sveštenik opisuje osobu jakih i snažnih emocija. No, sa druge strane, ona može biti dosta sramežljiva, ne pokazujući svoje želje. To u velikoj meri stvara ograničenje i blokade za početak ljubavne veze.

Tarot karta Ljubavnici označava osobu kojoj je potrebno dosta vremena da se prilagodi na novu situaciju. Ona opisuje osobu nežne i vrlo osećajne prirode, koja na voli nikakvu vrstu pritiska u ljubavi.

Tarot karta Kočija govori o osobi koja je fokusirana na rad, individualni razvoj i napredak. Najčeše nema vremena za ljubav, niti se emocionalno vezuje. U ljubavnu vezu ulazi potpuno neplanirano.

 

Facebook Comments