Tarot: Šta nam otkriva karta V mačeva u tumačenju

Tarot karte mogu nam pomoći da odgonetnemo mnoge tajne i dobijemo mudre smernice za ono što dolazi u budućnosti. Svaka karta može odgovoriti na različita pitanja i isto tako dati važne savete za predstojeći period.

U tarot analizi teška životna razdoblja, finansijski problemi, troškovi, dugovi, profesionalne krize, magijski uticaji, napetost, stres prikazani su kartom V mačeva. Ona je povezana je sa konfliktima, sukobima, gubicima, neuspehom, strahom i destruktivnim mislima. Ova tarot karta pokazuje tešku fazu u kojoj se osoba nalazi.

Tarot karta V mačeva i osnovne karakteristike:

Označava vazdušni  element.

U astrologiji prikazana je planetom Mars.

U numerologiji  predstavlja broj pet koji se odnosi na disciplinu.

U Kabali je simbol teškoće.

Astrološki V mačeva prikazuje planetu Mars u lošim aspektima sa Plutonom. S’ obzirom da je Mars planeta rata, a Pluton sinonim za moć i destrukciju, energija sadržana u ovoj karti predočava na teške osećaje koji dominiraju kod osobe i razdoblje gubitka posla, zdravstvenih teškoća, materijalnih i finansijskih problema.

Tarot karta V mačeva predočava nam da moramo biti okruženi dobrom energijom i pozitivnim mislima, kako bi mogli da nastavimo dalje. U tom periodu treba koristiti unutrašnju duhovnu snagu, odlučnost i hrabro pogledati u lice mnogim problemima koji stoje na našem putu. Dakle, ova tarot karta u tumačenju označava  dosta truda i predanosti u otklanjanju prepreka.

Okrenuta naopako  tarot karta V mačeva otkriva prisutnost negativne energije kod osobe, koja dodatno otežava situaciju, doprinoseći većoj osetljivosti, napetosti i nervozi. Takođe se odnosi na zlobu, bolest, patnju, neprijatelje, neizvesnost, apatiju, borbu koja ne donosi uspeh. U zavisnosti od kombinacija može biti predznak nesreće za blisku osobu, potencijalnih povreda, posekotina, period briga i pasivnosti. Ona govori o intrigama i upozorava da obratimo pažnju na ljude koji u našem društvu govore negativno o životu drugih, jer su oni skloni klevetama, pravljenju prepreka i problema.

Međutim i pored izazova koje predstavlja V mačeva, ona se smatra prilikom za duhovni rast i sticanje veće mudrosti. To je karta koja nas uči da se borimo za ono što želimo, budemo odlučniji posle poraza, primenimo učinkovitiju strategiju i tražimo drugi izlaz iz trenutne situacije. Poruka ove karte govori nam da se treba držati daleko od svih situacija koji imaju razorni karakter, koje mogu dovesti do svađa i sukoba.

Facebook Comments