Tarot – šta nam otkrivaju karte kroz različite kombinacije

Mnogi aspekti našeg života prikazani su kroz arhetipske simbole tarota. Svaka karta u kombinaciji predstavlja načine kako sagledavamo svet oko sebe, izražavamo svoje stavove i težimo postizanju određenih ciljeva.

Kroz bogatu simboliku tarota ponuđen nam je čitav spektar  drevne mudrosti i savršenih  smernica vezanih za određene okolnosti  i događaje. Osim toga, tarot nam pruža bolje razumevanje situacija onda kada moramo da napravimo izbor i donesemo odluke po pitanju ljubavi, zdravlja ili finansija.

Poznato je da tarot arhetipovi kroz određene kombinacije daju odgovore koji su u skladu sa energetskim obrascima, odnosno, imaju pozitivno ili negativno značenje. U tom smislu, tumačenje karata može biti veoma zanimljivo, jer otkriva naše želje, nade, strahove, sumnje, ubeđenja i iskustva.

Svaka tarot karta i kombinacija  predstavlja uvid u ono što možemo očekivati. Bogata raznolikost simbola u predviđanju uvek će nam pokazati kako se sve razvija u sadašnjosti i kako će se naša situacija razvijati u bliskoj budućnosti. Kombinacije u tarotu su mnogobrojne, a neke od najzanimljivijih imaju sledeće značenje i poruke:

II Pehara  – III Pentakla – X Točak sreće: period iznenadnih događaja ili velikog preokreta.

II Pehara – XI Pravda -XVI – Kula: napuštanje partnerstva, prekid ljubavnog odnosa, završetak bračne zajednice.

Kraljica štapova – III Mačeva – VIII Mačeva: označava žensku osobu koja je emotivno veoma povređena i teško prevazilazi razočarenje.

XIV Umerenost – IX Kupova – XV Vrag: tendencija ka preterivanju, sklonost ka alkoholu i prisutnost poroka.

IX Pustinjak – X Točak sreće – XVI Kula: prisutnost problema sa zdravljem koji će se iznenada zakomplikovati.

X Točak sreće – VI Pentakla – As pentakla – IX Pentakla: iznenadna i velika sreća po pitanju novca, odlična mogućnost za veliku zaradu.

III Pentakla – IX Kupova – VI Štapova: započeti projekti biće uspešno realizovani.

Paž mačeva – VII Mačeva – V Mačeva – V Pentakla: veoma nepovoljna kombinacija koja ukazuje na mogućnost da osoba bude pokradena.

VI Ljubavnici – V Visoki sveštenik – X Kupova: ozvaničenje ljubavne veze, stupanje u bračnu zajednicu.

Kroz primere datih kombinacija u proricanju možemo bolje sagledati korespondenciju simbola u tarot kartama i doći do detaljnijih odgovora vezanih za naše trenutne izazove, nedoumice, situacije koje nas okružuju ili događaje koji će biti aktuelni u budućnosti.

Facebook Comments