Tranzit planeta – aspekti i njihovo značenje

Na osnovu tranzita planeta i aspekata koje formiraju možemo analizirati njihov  uticaj i dobiti uvid u mnoge pojedinosti koje se tiču naših mogućnosti, potencijala i realizacije planova u predstojećem periodu. Kad se planete kreću direktnim hodom to nam daje priliku da popravimo postojeću situaciju ili poboljšamo svoj svakodnevni život. Međutim, sa druge strane, kada su planete retrogradne, to nam može stvoriti  dodatna otežanja i probleme.

10.kuca

Tranzit planeta: Mars u konjukciji sa natalnim Suncem

Mars je vladar Ovna i suvladar Škorpije, predstavlja entuzijazam, inicijativu, hrabrost, snagu i impulsivnost, dok  Sunce simboliše integritet  i upravlja našom ličnošću. Kada je Mars u konjukciji sa natalnim Suncem osoba mora biti dodatno oprezna, jer je to period koji se povezuje sa ekstremnom količnom energije. Ovaj aspekt može doneti negativne posledice u smislu destruktivnih stavova ili pogoršanja odnosa sa drugima.

Tranzit planeta:  Saturn u konjukciji sa natalnim Mesecom

Planeta Saturn se odnosi na odgovornost i istrajnost. Njegov tranzit nameće mnoge izazove koji zahtevaju da se ulože dodatni napori kako bi došli do ostvarenja cilja. U direktnom hodu daje nam snagu da se više borimo, ali u toku retrogradne faze stvara mnoge prepreke koje nam ometaju. Mesec  predstavlja našu emocionalnu stranu i nadovezuje se za osećanja, intuiciju, raspoloženje. Kada je tranzitni Saturn u konjukciji sa Mesecom to ukazuje na dosta teške situacije kroz koje osoba stiče emocionalnu zrelost. Tada je moguća veća podložnost bolestima, gubitak vitalnosti, propuštanje dobrih prilika, ali i detaljnije analiziranje odnosa sa ljudima koji nas okružuju.

Tranzit planeta:  Jupiter u opoziciji sa natalnim Jupiterom

Jupiter je planeta ekspanzije. Odnosi se na rast, optimizam, napredak. Kada se nalazi u direkntom hodu označava nadu, entuzijazam i razvoj, ali u retrogradnoj fazi uzrokuje brojne frustracije i nezadovoljstvo. Kada je tranzitni Jupiter u opoziciji sa natalnim Jupiterom najčešće označava vreme kada treba težiti razvijanju društvenih odnosa i većoj integraciji.

Tranzit planeta:  Neptun u trigonu sa natalnim Marsom

Planeta Neptun simboliše kreativnost, maštu i percepciju. U zavisnosti od njegovog položaja u natalnoj karti ukazuje koliko je osoba intuitivna. Neptun se zadržava oko 14 godina u jednom znaku zodijaka. On nas uči kako da razvijamo svoje kreativne potencijale, maštu, intuiciju. Kada je tranzitni Neptun u trigonu sa natalnim Marsom to označava razdoblje pojačanih seksualnih želja. Mars je planeta snage i seksualnog nagona, Neptun planeta fantazija, što se u aspektu trigona manifestuje kroz intenzivnu energiju i  seksualne fantazije.

Tranzit planeta: Pluton u opoziciji sa natalnom Venerom

Pluton je vladar Škorpije i on simboliše transformaciju, obnovu, regeneraciju, doprinosi unutrašnjoj promeni.  On se zadržava u jednom zodijačkom znaku oko 19 godina i njegov uticaj je veoma jak. Planeta Venera je simbol lepote, umetnosti i ljubavi. Kada je u direktnom hodu ona pomaže da se ostvari pomak na romantičnom planu i u umetničkom području, međutim, u retrogradnoj fazi donosi zablude po pitanju partnerskih odnosa, pogrešan izbor, pa se tada ne preporučuje ulazak u novu vezu. Kada je tranzitni Pluton u opoziciji sa natalnom Venerom tada je prisutna sklonost osobe da manipuliše svog partnera i da bude sklona flertovima. Ovaj tranzit takođe može doneti izvesne probleme sa kožnim infekcijama i teškoće u lečenju.

Facebook Comments