Tranzit Sunca u zodijačkim kućama

Sunce se u svakom znaku zadržava oko 30 dana. Ovaj tranzit odnosi se na nove prilike i mogućnosti, poboljšanje saradnje, radosti  zadovoljstvo. Najveći uticaj Sunca oseća se u prvih pet dana od prelaska u određenu kuću zodijaka.

Tranzit Sunca u I kući: Ukoliko Sunce formira harmonične aspekte u I kući osoba će se lakše suočiti sa mnogim situacijama i imati više samopouzdanja. Međutim, u neharmoničnim aspektima daje tendenciju ka egocentričnosti i većoj  sebičnosti.

Tranzit Sunca u II kući: U povoljnim aspektima označava poboljšanje u području finansija, poslovnih pitanja i doprinosi boljem raspoloženju. Sunce u neharmoničnim aspektima u ovoj kući može biti naznaka materijalnih problema ili nepredviđenih rashoda.

Tranzit Sunca u III kući: Ako je u povoljnim aspektima ukazuje na popravljanje komunikacije i dolazak povoljnih novosti koje osoba čeka izvesno vreme. U nepovoljnim aspektima označava loše vesti.

Tranzit Sunca u IV kući: Kada Sunce formira dobre aspekte sa drugima planetama tada predstavlja porodičnu harmoniju i spokoj, ali u lošim aspektima najava ja potencijalnih konflikata sa članovima porodice ili neslaganju.

Tranzit Sunca u V kući: Ovo područje horoskopa se odnosi na zabavu i aktuelni tranzit prikazuje vreme većeg optimizma, radosnih trenutaka i sreće. Ako je u lošim aspektima moguće je pogoršanje u partnerskom odnosu i veće nezadovoljstvo.

Tranzit Sunca u VI kući: Označava vrlo povoljno razdoblje, poboljšanje u segmentu posla, nove prilike koje se tiču rada i zapošljavanja. U lošim aspektima prikazuje veći stres i napetost u radnom okruženju.

Tranzit Sunca u VII kući: Mnoge situacije mogu biti rešene u korist osobe, dok se u području partnerstva može očekivati pozitivan pomak. Kada Sunce formira loše aspekte to označava vreme većeg nezadovoljstva i tenzije na ljubavnom i bračnom planu.

Tranzit Sunca u VIII kući: Predstavlja veoma značajan period po pitanju seksualnosti, novih ideja, materijalnih resursa, profita i novčane situacije naročito ukoliko postoje harmonični aspekti. No, ukoliko su prisutni loši aspekti tada su moguće situacije u vidu dodatnih troškova, napetosti i neplaniranih događaja.

Tranzit Sunca u IX kući: U harmoničnim aspektima odnosi se na intelektualni podsticaj, unutrašnji mir i više životne vedrine. No, u lošim aspektima prikazuje tendenciju ka nezadovoljstvu i negativnom razmišljanju.

Tranzit Sunca u X kući: Uopšteno, ovo je veoma povoljan tranzit kada su u pitanju individualna očekivanja na profesionalnom planu i razvoju karijere. Ako Sunce formira loše aspekte tada otežava ostvarenje planiranih ciljeva.

Tranzit Sunca u XI kući: U periodu kada je Sunce u ovoj kući horoskopa osoba ostvaruje bolju korelaciju sa drugima, može steći nagrade ili priznanja u oblasti timskog rada. Ukoliko su prisutni neharmonični aspekti najčešće u tom periodu dolazi do neprijatnih situacija u odnosu sa drugima, ali su takođe prisutne mnoge prepreke i ograničenja.

Tranzit Sunca u XII kući: Kada postoje povoljni aspekti to je velika pomoć za osobu u smislu dobijanja podrške od drugih. U nepovoljnim aspektima predstavlja negativan način razmišljanja, daje sklonost ka promeni raspoloženja i depresiji.

Facebook Comments