Tranzitni Merkur u Lavu: Posvećenost ciljevima

Tranzit Merkura u jednom znaku zodijaka traje oko 18 dana. Prelazak ove planete u vatreni  znak Lava najava je dinamičnijeg i aktivnijeg razdoblja. Merkur je planeta komunikacije svake vrste ( kroz pisane reči, verbalno, tehnološki, internet, telefon), medija, učenja i intelektualnih procesa. Njegov uticaj odgovoran je za razmenu ideja, razumevanje, proučavanje, takođe ima veze sa našom neposrednom komunikacijom u okruženju.

 

 

Lav  je poznat kao znak dominacije, vodstva i liderstva. Ono što može biti naglašeno tokom boravka Merkura u ovom znaku je veća osetljivost na kritiku drugih ili neslaganje, zbog čega treba biti pažljiviji u realizaciji ideja ili sopstvenim reakcijama. No, sa druge strane, ovaj  tranzit je veoma pogodan za razvoj i podsticaj kreativnih potencijala.

Tranzitni Merkur u znaku Lava ukazuje na veću posvećenost ciljevima i težnju pojedinca da izrazi svoj identitet. Budući da je ovde naglašena snaga i energija Sunca, tranzitni Merkur u Lavu akcenat daje većoj predanosti prioritetima, ali i impulsivnijem delovanju. To je period kada moramo doneti teške odluke, kako bi postigli svoje ciljeve i ostvarili želje. Tranzitni Merkur u Lavu takođe ukazuje na ponovni kontakt sa osobama iz prošlost i mnogo reči.

Kada je Merkur u  tranzitu kroz znak Lava to daje inovativne kriterijume, mogućnost da se dođe do ostvarenja planova. Vatreni i vazdušni znakovi tada imaju priliku za razvoj, rast i nove poslovne dogovore. No, da bi razumeli uticaj ovog tranzita moramo uzeti u obzir i položaj  planeta u natalnoj karti. Dakle, ako postoje neharmonični aspekti sa natalnim planetama to može doneti veću osetljivost, zastoje ili poteškoće u poslovnim projektima.

Tranzitni Merkur u Lavu  i uticaj na znakove zodijaka.

Ovan: Tranzitni Merkur u Lavu aktivira područje kreativnosti, zabave i smatra se povoljnim za rešavanje problema.

Bik: U aktuelnom razdoblju akcenat je stavljen na dom, porodicu i jačanje koncentracije.

Blizanci: Period kada je tranzitni Merkur u Lavu ovom vazdušnom znaku aktivira područje komunikacije i popravljanje odnosa sa članovima porodice.

Rak: U ovom razdoblju treba implementirati nove poslovne projekte. Takođe više pažnje treba obratiti na područje finansija i materijalnu stabilnost.

Lav: Tranzitni Merkur u znaku aktivira proces individualnog razvoja i kreativnosti. To je vreme kada može doći do promena raspoloženja i veće impulsivnosti.

Devica: Označava idealan period za postizanje određenih ciljeva i poslovnih projekata. Takođe tranzitni Merkur Devicama aktivira rešavanje nekih pitanja iz prethodnog perioda.

Vaga: Zodijačkom znaku Vage tranzitni Merkur  aktivira područje prijateljstva, daje interes za kreativne stvari i omogućava da se ostvare individualne težnje.

Škorpija: Ovom zodijačkom znaku tranzitni Merkur aktivira područje rada i pitanja vezana za profesionalni napredak. To je vreme kada treba planirati i raditi na svemu onome što je važno za budućnost.

Strelac: Tranzitni Merkur u Lavu ovom vatrenom znaku donosi dosta novih projekata i mogućnost da ostvari veću stabilnsot. To je idealan ciklus za putovanja, izlete i nova poznanstva.

Jarac: U aktuelnom periodu predstavnici ovog znaka suočavaju se sa nizom transformacija. Tranzitni Merkur ovde ukazuje na promenu strategije u području ulaganja.

Vodolija: Područje braka, pravnih pitanja i komunacije su aktivni tokom boravka planete Merkur u Lavu. Tada treba izbegavati neodlučnost i delovati sa više hrabrosti i samopouzdanja.

Ribe: Ovom zodijačkom znaku tranzitni Merkur aktivira područje zravlja. Tada je pogodno početi sa novim zdravstvenim terapijama i raditi na negovanju unutrašnjeg sklada.

Facebook Comments