Tranzitni Merkur u Ribama

Razdoblje u kome se tranzitni Merkur nalazi u znaku Riba aktivira veću kreativnost, maštovitost, vizije i intuiciju. Kada je Merkur u znaku vode, duhovnost postaje jača, možemo uspostaviti nove kontakte i biti više emocionalni. Međutim, u ovom vodenom elementu, Merkur gubi svoju objektivnost.Takođe treba napomenuti da planeta komunikacije – Merkur u znaku Riba doprinosi da se više spojimo sa svojim emocionalnim delom bića.

Poslednji, vodeni znak zodijaka Ribe ima negativnu, pasivnu prirodu i njim vladaju planete Neptun i Jupiter. Obzirom da Ribe odlikuje velika promenljivost tranzit Merkura kroz ovaj znak doprinosi i većoj neorganizovanosti, zbunjenosti, nedostatku koncentracije i izuzetnoj osetljivosti.

Tranzitni Merkur u Ribama daje tendenciju velikog maštanja, fantazija i obavljanja nekoliko aktivnosti istovremeno. Ukoliko energija nije pravilno kanalisana volja i borbeni duh u toku ovog tranzita su slabiji, međutim ako postoji dovoljno motivisanosti tranzitni Merkur u Ribama može doneti više upornosti nego u bilo kom drugom znaku.

Ulazak Merkura  u znak Riba inicira na donošenje odluka, fokusiranost ka duhovnom svetu, duboku želju za novim saznanjima iz sveta mističnog i jače povezivanje sa našim unutrašnjim ja. U toku ovog perioda treba težiti pronalažnju unutrašnjeg mira i spokoja, ali iznad svega se truditi da na miran način rešavamo situacije ili nesporazume.

Tranzitni Merkur u Ribama i uticaj na svaki znak zodijaka:

Ovan: Tranzitni Merkur u Ribama označava period u kome treba raditi na poboljšanju stava i jačanju unutrašnje stabilnosti. Tada ne treba zanemarivati određene ciljeve.

Bik: Predstavnici ovog zemljanog znaka u toku aktuelnog tranzita moraju više ceniti prijatelje koje imaju, težiti boljoj organizaciji i jednostavnosti.

Blizanci: Tranzitni Merkur u Ribama ukazuje na razdoblje kada treba biti oprezniji i voditi više brige o detaljiima, projektima i sopstvenom napretku.

Rak: U aktuelnom razdoblju aktivna su pitanja vezana za finansije, što predstavnicima ovog vodenog znaka predočava na pojačan umor i nesklad. Korišćenje sopstvenih talenata i veština može biti od velikog značaja.

Lav: Tranzitni Merkur u Ribama znaku Lava ukazuje na neophodnost boljeg organizovanja i vraćanja dugova. Tada treba preispitati sve svoje račune i napraviti reorganizaciju što će dosta pomoći u segmentu materijalnog.

Devica: Zemljana Devica u toku ovog tranzita mora se čuvati nesporazuma i potencijalnih konflikata. Kada je tranzitni Merkur u Ribama treba težiti većem poštovanju drugih i raditi na rešavanju nesuglasica.

Vaga: Ovaj tranzit označava period revidiranja i poboljšanja određenih situacija kako bi se postigao veći sklad u svakodnevnom životu. To je vreme kad treba slušati svoj unutrašnji glas i koristiti kreativne talente.

Škorpija: Tranzitni Merkur u Ribama osobama rođenim u znaku Škorpije predočava na veći oprez u izražavanju i načinu delovanja. Iz svake situacije treba uzeti ono najpozitivnije kako bi ostvarili pomak i napredak.

Strelac: Aktuelni tranzit označava vreme većeg preispitivanja trenutnih projekata. Dobra procena situacije biće od velike pomoći i dovesti do rešavanja problema.

Jarac: Razdoblje kada je tranzitni Merkur u Ribama donosi Jarcu više komplikacija u interakciji sa drugima. Ove osobe tada moraju biti sigurnije u sebe i težiti poboljšanju svojih stavova kako izbegli potencijalne prepreke.

Vodolija: Za vazdušni znak Vodolije ovaj tranzit može ukazivati na poboljšanje finansija i ostvarenje većeg profita. Međutim, tada se treba paziti nesporazuma sa članovima porodice i bliskim osobama.

Riba: Kada je tranzitni Merkur u vašem znaku to vreme treba koristiti za učenje, sticanje novih znanja kako bi ostvarili ono što želite. To je idealan period da se nesigurnost i strahovi ostave po strani, ali ujedno i uklone svi oni negativni uticaji koji ometaju napredak započetih projekata.

Facebook Comments