Uticaj kristala

Kristali su korišćeni hiljadama godina u mnogim civilizacijama. Drevni narodi verovali su da svaki kristal može pomoći u uravnoteženju energijei poboljšanju,  što potvrđuju mnogi talismani  i amuleti izrađivani u to doba. Lapis lazuli u starom Egiptu smatrao se kristalom koji donosi prosvetljenje i pojačava intuiciju. U Indiji kristali su korišćeni za isceljenje organizma i uravnoteženje čakri.

Odabirom pravog kristala ojačaćemo svoju energiju i zaštititi se od negativnih uticaja. Kristali osim što se koriste kao tradicionalni ukrasi i nakit, imaju važnu ulogu na supitlnu energiju tela.

 

Svaki kristal kroz svoje vibracije balansira naše energetsko polje, dajući isceljenje i poboljšavajući naše sopstvene kvalitete. Kristali se danas najčešće nose kao privesci, lančići, narukvice ili u prstenju.

 

Uticaj kristala: Ametist se najviše koristi u poboljšanju zdravlja, dok opal daje zaštitu od negativnih uticaja i agresivnih ljudi. Za ametist u zlatnom prstenu smatra se da smanjuje pojavu epileptičnih napada.

Peridot uklanja blokade, simboliše uspeh i preporučuje se za sve osobe rođene u mesecu avgustu.

Da bi  se očuvala zdrava energija kod male dece i da bi imali zdrav san potrebno je da kristale  stavimo pod jastuk ili u krevetac gde dete spava.

Uticaj kristala: Koral  smanjuje nervnu napetost, menatalne blokade i donosi zaštitu tokom spavanja od svih vrsta negativnih vibracija.

Malahit je moćna zaštita od svake vrste straha, on ublažuje reumatske bolesti i ne treba ga nositi u razdobljima kada su zastupljene negativne emocije.

Uticaj kristala: Biser umanjuje depresivna i agresivna stanja, privlači prosperitet i pojačava intuiciju.

Ćlibar se najviše koristi kao amaljila, jer se smatra da je simbol sreće. Od davnih vremena ćilibar se smatrao moćnim kristalom u lečenju mnogih bolesti.

Dimni kvarc  je veoma moćan i koristi se u lečenju depresije i bolesti zavisnosti. Mnogi čarobnjaci u staro vreme koristili su dimni kvarc za predviđanje budućih događaja. Ovaj kristal je najpovoljniji za osobe rođene u znaku Škorpije.

Prilikom odabira kristala treba takođe obratiti pažnju na njegov izgled, jer svaki nedostatak poput okrnjenosti, pukotina ukazuje da je on već upio određene negativnosti, zbog čega neće biti veliki pomoćnik u isceljenju, niti zaštiti.

Facebook Comments