Uticaj Merkura u znakovima zodijaka

Merkur predstavlja planetu  logike, inteligencije, razmišljanja. Odnosi se na aspekt praktičnosti, sposobnost komunikacije i talente. Ova planeta prikazana je kroz simbol kruga u sredini, polukruga iznad i krsta ispod kruga. Krug označava um, polukrug iznad predstavlja božansku silu, a krst simboliše materiju.

 

 

Uticaj Merkura u znakovima zodijaka:

Ovan: Ove osobe su oštroumne, dobri su govornici i veoma su pažljivi. Takođe mogu biti preterano sarkastični ili nepostojani. Merkur u ovoj poziciji donosi dosta putovanja tokom života i prijatelje iz sfere umetnosti.

Bik: Osoba sa ovom pozicijom Merkura je dosta usporena prilikom donošenja odluka. Voli novac, strpljiva je i dosta druželjubiva. Ukazuje na dosta umetničkih talenata i jaku sponu sa verom. Inače, ova pozicija planete predočava da osoba nije naklonjena intelektualnom radu.

Blizanci: Kod ovih osoba izraženi su kvaliteti analitičnosti i domišljatosti. Merkur u ovom znaku bavi se pitanjima putovanja, obrazovanja i istraživanja. Prisutno je dosta interesovanja, sposobnost obavljanja više poslova u isto vreme. Glavna mana ovde je nestabilnost.

Rak: Ove osobe su dosta društvene i imaju mnoge talente. Kod njih je izražen osećaj za ritam, što se odlično manifestuje u plesu ili sferi muzike. Merkur u ovom znaku daje mentalnu oštrinu i odličnu moć pamćenja.

Lav: U ovom znaku Merkur donosi fleksibilnost, liderske sposobnosti i tendenciju  dominacije. Ove osobe su posvećene intelektualnim zanimanjima. Imaju dosta interesa za sferu umetnosti, pri čemu mogu zanemarivati ostale sfere svog života.

Devica: Ovde je prisutno interesovanja za filozofiju, okultne nauke i religiju. Ove osobe su praktične, kreativne i veoma komunikativne. Teže jednostavnosti u svakodnevnom životu.

Vaga: Položaj Merkura u ovom znaku pogodan je za pisanje, obrazovanje i istraživanje. Ove osobe zainteresovane su za pitanja pravde, međuljudskih odnosa i jednakosti. Mogu ostvariti veliki uspeh u poslovima koji se odnose na posredništvo.

Škorpija: Ovo su duhovite, ali i vrlo tvrodglave osobe. Imaju genijalne ideje i vrlo su produktivni u radu. Poseduju  brojne veštine i  talente.

Strelac: Velikodušnost i iskrenost su neke od glavnih vrlina ovih pojedinaca. U isto vreme oni mogu obavljati više aktivnosti. Vrlo su dinamični i aktivni. Favorizuju sve što je povezano sa medicinom i naukom.

Jarac: Ovaj položaj planete Merkur označava prisutnost diplomatičnosti, suptilnosti i ozbiljnog pristupa.  Ove osobe su veoma prodorne, znatiželjne i poseduju odličnu koncentraciju.

Vodolija: Ovaj položa povezuje se sa jakom intuicijom, dobrim pamćenjem i progresivnim pristupom. Ideje ovih osoba su originalne i neobične. Mogu ostvariti dosta uspeha u poslovima vezanim za komunikaciju.

Ribe: Ove osobe su veoma emotivne i osetljive. Imaju smisao za humor. No, pojedinac sa ovim položajem Merkura često se susreće sa izdajom od strane bliskih osoba. Imaju smisla za muziku, ples, pisanje i okultne nauke.

Facebook Comments