Venera – ljubavne veze i seks

Venera u horoskopu predstavlja lepotu, privlačnost i način na koji želimo impresionirati druge. Ona pokazuje kako izgrađujemo odnose, dajemo i primamo ljubav. U horoskopu muškarca Venera pokazuje kakve žene ga privlače, dok u ženskom horoskopu govori kako ona privlači pažnju, odnosi se na izraz ženstvenosti i zavodljivosti.

Venera u Ovnu: prikazuje impulsivnost, nestrpljenje, dominaciju i strastvenost. Ovaj položaj označava brojna razočarenja i mogućnost velikih gubitaka u ljubavi. U romantičnim odnosima nedostaje sklad i harmonija.

Venera u Biku: označava šarm, senzualnost i ljubaznost.  S’ obzirom da Bik favorizuje fizičke užitke, u ljubavnim odnosima govori o želji za stabilnošću, jakoj povezanosti, zavođenju, puno fizičkog kontakta i topline.

Venera u Blizancima: teži raznolikosti, promenama i slobodi. Pozicija Venere u ovom znaku ukazuje na brojne slabosti koje se mogu manifestovati kroz površno zadovoljstvo, dosta avantura i neiskrenost.

Venera u Raku: teži  zadovoljstvu i sigurnosti. Ljubav izražava na spontan način i ovde je od velikog značaja prihvaćenost od partnera.

Venera u Lavu: vrlo romantična, kreativna i teži umetničkom izražavanju. U ljubavi osoba čini sve kako bi pospešila postojeći odnos i doprinela njegovoj dugoročnosti. Međutim, ukoliko sumnja na prevaru partnera to uzrokuje dosta problema.

Venera u Devici: ima potrebu da stalno analizira situaciju u ljubavnom odnosu. Veoma je zahtevna, izbirljiva i teži savršenstvu. Praktičnost u partnerstvu smatra se veoma važnim. Ova pozicija Venere može doneti dosta samoće i perioda usamljenosti.

Venera u Vagi: označava unutrašnji sklad, osećaj za lepotu i pravdu. U ljubavi osoba teži stvaranju harmoničnog odnosa, ceni iskrenost i veoma je tolerantna.

Venera u Škorpiji: uživa u intenzivnom iskustvu ljubavi. Zrači jakim seksipilom i senzualnošću. Osoba sa ovom pozicijom Venere u ljubavi želi da dominira. Često ima strah od usamljenosti i napuštanja.

Venera u Strelcu: veoma nepredvidljiva, voli avanture i slobodu. Osoba sa Venerom u Strelcu je zaljubljive prirode, a njen avanturistički duh i samostalnost  ne dozvoljavaju joj da se lako skrasi.

Venera u Jarcu: u vezi ceni tradicionalne vrednosti. Od važnosti su lojalnost, pažnja partnera i stabilnost. Osoba teži zasnivanju ozbiljne i dugoročne veze. Ono što je njena najveća slabost je nepoverenje u partnera koje onemogućava skladnu vezu.

Venera u Vodoliji: označava prisutnost tolerantnosti i otvorenosti u pristupu. Ovaj položaj takođe prikazuje da osoba daje previše slobode partneru zbog čega često biva ostavljena ili prevarena.

Venera u Ribama: osetljiva, maštovita i saosećajna. Ima velika očekivanja u ljubavi, zbog čega se susreće sa brojnim razočarenjima. Osoba sa Venerom u Ribama mora biti vrlo oprezna jer zbog svoje naivnosti i iskrenosti može biti izmanipulisana u ljubavi.

Facebook Comments