Venera u Raku

Planeta Venera vlada znakovima Bik i Vaga, simboliše želju, partnerstvo i ljubavne odnose. Lepota, harmonija i sklad su njena najvažnija obeležja. Ova planeta otkriva našu sentimentalnu stranu u ljubavi. Takođe, određuje našu sposobnost osvajanja, zavođenja i  želja.

Kada tranzitna Venera prolazi znakom Raka postoji veći intenzitet u emocijama, želja za romantikom, zaštitom i sigurnošću. Planeta ljubavi i odnosa u znaku emocija, stavlja u fokus osećaje i želje. Venera u Raku želi više romantike, nežnosti, ljubavi, topline. U ovom razdoblju mnogi teže većem uzbuđenju, ali sa druge strane udobnosti i stabilnosti.

Venera otkriva kako se izražavamo u našim odnosima, šta je ono što nam se sviđa, daje zadovoljstvo i nadopunjuje našu volju. Koncept koji imamo u ljubavi zavisi od znaka koji zauzima Venera u natalnoj karti. Neke osobe pristupaju sa više dinamike i intenziteta, dok druge teže većem miru i spokoju.

Osobe koje imaju natalnu Veneru u znaku Raka su romantične, nežne, uživaju u sigurnosti i vremenu povedenom sa bliskim osobama. Ovaj položaj označava i brigu za druge ljude, prihvatanje, razumevanje. Međutim, u negativnom kontekstu, natalna Venera u Raku ne želi prilagođavanje, često daje promenu raspoloženja, loše reakcije, dosta nezadovoljstva i beskrajne zahteve.

Tokom prolaza Venere kroz ovaj vodeni znak zodijaka u fokusu je više romantično raspoloženje, potreba za dubljim emocionalnim vezivanjem i nežnošću. Ovaj tranzit je sjajna prilika za uživanje u porodičnim aktivnostima, izražavanje osećaja, pronalaženje načina kako doći do srca osobe koja nam se dopada.

Rak je romantičan, saosećajan i osetljiv znak, sa dubokim emocijama. Venera ovde teži trajnim odnosima i izražava sklonost ka većoj brizi. Emocionalna sigurnost, pripadnost, duboka intimnost, saosećanje su karakteristične vrednosti Venere u Raku.

Međutim, osim emocionalnosti i dubokih osećaja, Venera u Raku daje veliku kreativnost, maštovitost, umetnički izraz,društvenost, senzualnost, jaku intuiciju, sklad, veću ostljivost i predanost.

Tranzitna Venera u Raku stavlja veliki akcenat na okolnosti, ceni situacije i odnose u kojima se može osećati voljeno i sigurno. Zbog svoje konzervativne prirode koju ispoljava u ovom vodenom znaku, naglašava posvećivanje porodici, svojim korenima i preferira ono što je poznato.

Aktuelni tranzit  odnosi se na razdoblje preispitivanja vezanog za sve ono što uređuje porodični život osobe. To je vreme kada je ljubavni život u fokusu, odnosi se na sposobnost da privučemo osobu koju želimo i težnje da uradimo najbolje kako bi je zadržali.

Venera u Raku označava i period visoke osetljivosti, pa se tada preporučuje posvećivanje onim segmentima koji su od velike važnosti.

 

Facebook Comments