Verovanja – rituali za zaštitu i otkrivanje negativne energije

Mnogi ljudi koriste različite mehanizme zaštite od negativne energije. S’ obzirom da svaka vrsta negativnih programa, urok, zlo oko, crna magija, predstavlja vrstu „energetskog udarca“ za osobu, potrebno je zaštititi se svim raspoloživim sredstvima.

 

 

U hrišćanstvu jedno od najčešćih sredstava zaštitu od zla je krst koji ima veliku snagu i predstavlja vrlo moćnu amajliju.

Još jedan od načina zaštite je zihernadla koju treba nositi na levoj strani odeće sa unutrašnje strane. Vrh zihernadle nikada ne treba da bude u pravcu srca, već okrenut ka zemlji. Ova vrsta  zaštite od magijskih uticaja bila je veoma popularna kod starih naroda.

Verovanja- rituali za zaštitu i otkrivanje negativne energije: Lekovita biljka kantarion od davnina se smatrala vrlo moćnom u zaštiti od zlog oka i svake vrste čarolije. Veruje se da osušen koren ove biljke ušiven u odeći štiti od uticaja zlih energija.

Ukoliko sumnjate na određenu, poznatu osobu koja može energetski da vam naškodi u razgovoru sa njom uvek držite prekrštene prste. Ovaj drevni znak smatra se vrlo moćnom  zaštitom.

No, takođe postoji jedan stari ritual za koji se veruje da može otkriti ko je usmerio energiju štete i urok u naš život. Ovaj ritual je najbolje uraditi u noći nakon nekog praznika. Ukoliko postoji prljava nečista energija koja je usmerena ka nama ovaj ritual će pomoći da se pokaže pravi krivac. Uveče pre spavanja treba stati pred ogledalo i pročitati tri puta zaštitnu molitvu, zatim pogledati u ogledalo i reći- sada neposredno ka krevetu i na bočnoj strani-. U narednih sedam dana ta osoba će vas pozvati ili  ćete čuti novosti vezane za tu osobu.

Verovanja- rituali za zaštitu i otkrivanje negativne energije: Za zaštitu porodice od uroka još od davnih vremena korišćen je čičak. Verovalo se da ova biljka ima sposobnost da ukloni dejstvo negativne energije. Čičak treba staviti iznad ulaznih vrata i tom prilikom reći – čičak pokosi uroke, zle poglede ka meni usmerene, zla reč u tami, ispod kamena ostade-. Ovaj ritual treba bar dva puta ponoviti godišnje kako bi se dom zaštitio od sila zla.

Facebook Comments