Zdrava ishrana u zodijaku -“Savršena hrana na tanjiru zodijačkih znakova” (Drugi deo)

Svaki znak zodijaka ima svoju specifičnost i obeležja. Da bi se održala vitalnost, ali i energija zdravlja, pravilna i raznovrsna ishrana mora imati primarno mesto u životu. “Savršena hrana na tanjiru zodijačkih znakova” obuhvata određene namirnice koje će pomoći da se održi snaga i dobar metabolizam.

Zdrava ishrana u zodijaku  – znak Devica

Devica: Devica voli više slatkiše i nije veliki ljubitelj mesa. Ono što svakako predstavlja “izazov” jesu raznovrsne testenine i poslastice, kao i bogati dodaci. Ovaj zemljani znak sklon je gojaznosti, problemima sa želucem i crevima, pa se savetuje manji unos šećera, a veću prednost treba dati supama, čorbama i raznovrsnim salatama.

Zdrava ishrana u zodijaku  – znak  Vaga

Vaga: Vaga većinu svog života provede na “rigoroznim djetama”što nekada nije dobro jer isključuju iz upotrebe veliki broj hranljivih sastojaka. Ovaj znak zodijaka mora izbegavati masnu i kaloričnu hranu, a u jelovnik mora uvrstiti raznovrsne salate. U periodu kada je Venera (vladar znaka) retrogradna njihov imunitet je znatno oslabljen pa se u tom razdoblju mora dosta računa voditi o zdravlju i pravilnoj ishrani.

Zdrava ishrana u zodijaku  – znak Škorpija

Škorpija: Ovaj vodeni znak nikada nije opterećen ishranom. U suštini, Škorpija jede malo, ali izabrano. Najčešće uživa u hrani koja nije teška niti prezačinjena. Dosta računa vodi o svom izgledu i ne trpi gojaznost. Zbog česte podložnosti promenama raspoloženja Škorpija je sklona i promenama u ishrani.

Zdrava ishrana u zodijaku  – znak Strelac

Strelac: Strelac voli malo”jaču i začinjenu” hranu. Njegova sklonost ka istraživanju prisutna je i u oblasti ishrane, zbog čega često kombinuje različite sastojke. S’ obzirom na nepostojanu prirodu može pokazati  dosta discipline ili loših navika kada je reč o ishrani. Za ovaj znak se savetuje lagana i uravnotežena ishrana, manji unos soli, šećera i soli.

Zdrava ishrana u zodijaku  – znak Jarac

Jarac: Jarac ima poseban jelovnik i po malo neobičan. Ovaj znak zodijaka uvek isprobava nova jela, dajući prednost tradicionalnoj kuhiji. Metabolizam Jarca je dosta spor i njihovom organizmu ne pogoduju velike promene u ishrani, jer to može doprineti probavnim problemima. Prednost treba dati zdravoj hrani, po mogućnosti organskoj.

Zdrava ishrana u zodijaku  – znak Vodolija

Vodolija: Vodolija je po prirodi egocentrična, pa je vrlo često i njen jelovnik takav. Ovaj znak voli nove ukuse, neobične začine i ribu. Slabost su slatkiši zbog kojih je sklona gojaznosti. Negovanje zdravih navika u ishrani i veći unos vode, manje masnoća i  fizička aktivnost umanjiće mogućnost problema sa cirkulacijom.

Zdrava ishrana u zodijaku  – znak Ribe

Ribe: Ovaj vodeni i promenljivi znak zodijaka izuzetno je osetljiv, a metabolizam je često oslabljen. Ukoliko se ne pridržava pravilne ishrane može biti podložan hormonskom disbalansu, anemiji  i zadržavanju vode u organizmu. Preporuka je da se izbegavaju alkoholna pića, masnoće, grickalice i konzervisana hrana.

Facebook Comments