Zdrava ishrana u zodijaku -“Savršena hrana na tanjiru zodijačkih znakova” (Prvi deo)

Svaki znak zodijaka ima svoju specifičnost i obeležja. Da bi se održala vitalnost, ali i energija zdravlja, pravilna i raznovrsna ishrana mora imati primarno mesto u životu. “Savršena hrana na tanjiru zodijačkih znakova” obuhvata određene namirnice koje će pomoći da se održi snaga i dobar metabolizam.

 

 

Zdrava ishrana u zodijaku  – znak Ovan

Ovan: Ovan kao prvi znak zodijaka koji se tradicionalno vezuje za glavu i vladavinu Marsa pre svega treba da izbegava slanu i začinjenu hranu posebno iz razloga učestalih glavobolja i mogućih oscilacija pritiska. Ovan je stalno u pokretu i zato brzo troši svoju energiju. Iz tog razloga potrebno je da ima malo “jaču ishranu” u šta treba uvrstiti meso i ribu. Zelena salata kao i sirevi rado su viđene namirnice kod ovog znaka. Doručak je veoma važan, kao i veći unos vode zbog pravilnog rada bubrega. Grickalice i “veštačku hranu” treba izbaciti sa jelovnika.

Zdrava ishrana u zodijaku  – znak Bik

Bik: Bik teži praktičnom i zdravom načinu zivota i zato ne iznenađuje podatak da Bik vodi dosta računa o tome šta jede. Piletina, sir, integralne testenine su najviše zastupljeni kod ovog znaka. Bik ne voli začinjenu i kiselu hranu, ali su mu slabost čokolada i slatkiši u čemu se jedino ne pridržava zdravog načina života. Kao veoma senzualan znak Bik ume da uživa u hrani, posebno kada je sam priprema.

Zdrava ishrana u zodijaku  – znak Blizanci

Blizanci: Blizanci imaju veoma dinamičan život i jednu posebno dobru osobinu, što tokom dana znaju da imaju “više manjih obroka”. Iako se ne pridržavaju strogo zdrave ishrane znaju da uvrste salate u svoj jelovnik. Mnogi Blizanci koji su skloni gojaznosti često upražnjavaju “stroge djete”koje su uglavnom neuspešne, jer Blizanac “voli od svačega po malo da proba”, a tu svakako spada meso sa roštilja, piće, grickalice, pečeni kukuruz. Međutim kada osete”prezasićenje” onda danima konzumiraju samo voćne sokove. Blizanci treba više da se okrenu organskoj hrani i da unose u organizam dosta tečnosti.

Zdrava ishrana u zodijaku  – znak Rak

Rak: Ovaj znak spada u velikog hedonistu kada je u pitanju hrana. Rak je poznat po velikoj emotivnosti i nežnosti. No, kada se nalazi u tegobnom periodu ili pojačanom stresu on utehu nalazi u hrani, što često inicira probleme sa viškom kilograma. Rak treba da konzumira morsku ribu i organske salate. Zbog svoje osetljive prirode sklon je različitim oboljenjima pa treba da smanji šećere i “veštačku hranu” na minimum.

Zdrava ishrana u zodijaku  – znak Lav

Lav: Lav je znak poznat po svojoj jačini i snazi. Lavu hrana predstavlja pravi užitak, ali pod uslovom da bude pripremljena prema njegovim kriterijumima i da bude obogaćena “bojama i mirisima”. Poznato je da Lav voli meso, začinjenu hranu i ukusne poslastice, što doprinosi  gojaznosti. Predstavnici ovog znaka moraju dosta računa voditi o zdravoj ishrani kako bi izbegli problem sa povišenim krvnim pritiskom ili srčanim oboljenjima. Riba, morski plodovi, belo pileće meso, organske salate  i dosta tečnosti su dobra preporuka za jelovnik jednog Lava.

Facebook Comments