Zvono – Feng shui zaštitni simbol

Zvono predstavlja jedno od najpopularnijih simbola u Feng shui-u. Osim što raspršuje negativnu energiju, zlatno Quan Yin zvono smatra se savršenim talismanom protiv nevolja i bede. Ovaj mistični ukras najbolje je postaviti u blizini ulaznih vrata doma. Osim zlatnog Quan Yin zvona,  ovaj popularni simbol se izrađuje od drveta bambusa, porcelana, keramike ili metala.

 

 

Zvuk zvona  prema Feng shui-u je korespondenciji sa osnovnim elementima – zemlja, metal, voda, drvo i vatra. Da bi aktivirali energiju sklada ovaj simbol zaštite i sreće treba postaviti u istočnom i jugoistočnom području.

 

U mnogim zemljama veruje se da zvono može oterati negativnu energiju, dok se u određenim religijama zvuk zvona povezuje sa božanskim glasom. Kod budističkih sveštenika zvono se odnosi na mudrost, dok u Kini zvuk zvona predstavlja harmoniju Univerzuma.

 

U modernom društvu, veruje se da zvuk zvona vraća snagu i čisti od zlih uticaja. Drevni šamani koristili su energiju zvuka prilikom isceljivanja, kao i u mnogim ritualima za jačanje nervnog sistema.

 

Zvono je od davnih vremena bio simbol protiv zlih energija, pa se često mogao videti oko vrata životinja. Ovaj mistični simbol u prošlosti ušivan je u odelo i predstavljao je zaštitni talisman od veštica i zla.

U kineskoj tradiciji se veruje da ukoliko se u kući nikad ne čuje zvuk malog ukrasnog zvona tu ne može biti radosti, napretka, a ni prosperiteta.

 

Pre nego što aktiviramo ovaj simbol u domu, potrebno je uzeti zvono u desnu ruku, zazvoniti sa njim tri puta ispred ulaznih vrata i reći:

„Zli duhovi u moju kuću neće dolaziti, ni uznemiravati.“

Zatim zvoniti zvonom  u pravcu kazaljke na satu  po celom domu, pa tek onda ga postaviti pored ulaznih vrata.

 

U Feng shui-u zvuk zvona  služi za balansiranje i uravnoteženje energije. Najviše korišćena su metalna zvona jer poboljšavaju dobar protok chi energije. Odabir određenog datuma je takođe veoma važan za aktiviranje ovog simbola zbog vladajućeg elementa tog dana. Šarena zvona prema Feng shui-u nisu povoljna, niti se preporučuju.

 

Zvono je jedno od najboljih Feng shui alata za pročišćenje doma od negativnih vibracija. U mnogim religijama sveta veruje se da zvuk zvona pročišćava auru čoveka i vraća biopolje u harmoniju.

Feng shui majstori preporučuju da svakog dana svoj dom pročistimo uz pomoć magičnog zvuka zvona,

 

Zvono se može postaviti kod ulaznih vrata ili u blizini prozora. Ovaj čarobni Feng shui simbol ispunjava dom skladom, a njegov zvuk transformiše svu negativnu energiju u pozitivnu.

 

Facebook Comments