​Ahat – Merkurov mineral ozdravljenja i dugovečnosti

Ahat se smatra jedinstvenim mineralom. Može se naći u različitim bojama i oblicima. On se prvenstveno koristi za jačanje snage, ozdravljenje, zaštitu i dugovečnost. Planeta koja se povezuje sa ahatom je Merkur. Ovaj mineral pruža ravnotežu na emocionalnom i fizičkom planu, ojačava samopouzdanje i otkriva svom vlasniku sve ono što remeti ravnotežu i balans.

Ahat pomaže da se savladaju negativne emocije koje su potisnute, poput ljutnje ili ogorčenosti, vraćajući sigurnost  i unutrašnji sklad. Ovaj mineral pomaže da se ojača aura i bolje savlada emocionalno razočarenje. Smatra se da donosi potrebnu hrabrost naročito kada želimo da pronađemo novu ljubav. Sve više ahat se koristi i kao zaštitni simbol male dece od uticaja negativnih energija. Prema različitim verovanjima ahatu se pripisuju mnoge čarobne moći, kao i sposobnost privlačenja bogatstva. Takođe se koristi u ritualima za ljubav i uspeh.

Postoji dosta vrsta ovog minerala, a svaki od njih je specifičan na svoj način.

-Zeleni ahat pomaže u boljem donošenju odluka i poboljšanju fleksibilnosti. Veruje se da može izlečiti neplodnost kod parova i ojačati vid.

-Roze ahat je najbolje nositi na lančiću u blizini srca. Njegova glavna uloga je da pojača ljubav između roditelja i dece.

-Vatreni ahat pripada element vatre, pomaže u sticanju većeg mira, ravnoteže i sigurnosti. Štiti svog vlasnika od uticaja negativne energije. Smatra se idealnim za lečenje bolesti zavisnosti. Umiruje nervnu napetost i otvara krunsku čakru.

-Bocvana ahat pomaže u istraživanju sopstvene kreativnosti. Ima povoljan uticaj na kožu i krv. On se takođe dosta koristi u terapijama protiv depresije.

-Čipkasti plavi ahat smatra se simbolom isceljenja. Predstavlja element vode. Odlikuje ga veoma suptilna energija koja smiruje. On neutrališe negativne učinke besa i ljutnje. Takođe, uklanja potisnute osećaje iz prošlosti. Smanjuje upale i infekcije.

-Ahat mahovinski svojim izgled asocira na mahovinu. Smatra se izuzetno korisnim mineralom za one ljude koji se bave poljoprivredom. On simboliše nove početke i  vraća narušeni mir. Smatra se mineralom koji jača veru i umanjuje strahove. Ima veoma delotvoran uticaj kod dugogodišnjih bolesti.

-Prugasti ahat smatra se moćnim zaštitnikom. On pomaže u elminisanju stresa i obnovi energije. U budustičkoj tradiciji za prugasti ahat se veruje da njegove vibracje imaju moć isceljenja mnogih bolesti.

-Dendritski ahat smatra se mineralom obilja, plodnosti, uspeha i bogatstva. Simboliše element vatre i pomaže da sve čakre budu uravnotežene. Veoma je pogodan za osobe koje imaju problem sa glavoboljom i nervnom napetošću.

-Smeđi ahat predstavlja jedan od najpopularnijih talismana zaštitnika od uroka. No, takođe postoji verovanje da smeđi ahat privlači obilje i materijalno bogatstvo.

 • Ela / Kod 151
  Tarot savjetnik je slobodan

  Tarot savjetnik je zauzet

  Tarot savjetnik trenutno ne radi

  Tehnike: ASTROLOGIJA, TAROT, NUMEROLOŠKI TAROT, VISAK, FENG SHUI NUMEROLOGIJA, ANĐEOSKI BROJEVI, TUMAČENJE SNOVA, RUNE, KRISTALI, REIKI, TERAPIJA BOJAMA, ANĐEOSKE KARTE, ISCJELJIVANJE ANĐEOSKIM ENERGIJAMA

  Broj tel: 0906/240-240
  84 RSD/min

 • Vesna / Kod 05
  Tarot savjetnik je slobodan

  Tarot savjetnik je zauzet

  Tarot savjetnik trenutno ne radi

  Tehnike: NUMEROLOGIJA, ANĐEOSKI I LJUBAVNI TAROT, VISAK, YI CHING, KNJIGA PROMJENA MUDROSTI, RUNE, IZRADA RUNSKIH AMAJLIJA

  Broj tel: 0906/240-240
  84 RSD/min

 • Dragica / Kod 10
  Tarot savjetnik je slobodan

  Tarot savjetnik je zauzet

  Tarot savjetnik trenutno ne radi

  Tehnike: ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA

  Broj tel: 0906/240-240
  84 RSD/min

 • Mira / Kod 72
  Tarot savjetnik je slobodan

  Tarot savjetnik je zauzet

  Tarot savjetnik trenutno ne radi

  Tehnike: TAROT

  Broj tel: 0906/240-240
  84 RSD/min