Anhidrit ili angelit predstavlja mineral čija boja varira od sivo bele, plave do ljubičaste. Najčešće se koristi u terapijama za ozdravljenje, kod bolesti kostiju, štitne žlezde i disajnih puteva. Zbog svoje specifične mekoće anhidrit treba što manje stavljati u vodu.

On se smatra veoma lekovitim kamenom koji podstiče spokoj i mir. Postoje mnoge prednosti koje karakterišu anhidrit:

On oslobađa od mentalnog bola;

Podstiče veću saosećajnost;

Olakšava način povezivanja sa duhovnom sferom.

Anhidrit pomaže u jačanju organizma, posebno nakon hirurškog zahvata.

Mnogi stručnjaci smatraju da anhidrit ima veliku energiju u sebi i veoma produktivno utiče na lečenje bolesti kostiju. Povezuje se sa grlenom čakrom i ima veliku snagu u izlečenju zdravstvenih tegoba ovog područja. Ovaj kamen vraća ravnotežu i može pomoći onim osobama koje pate od dijabetesa ili žele da smanje svoju težinu. Zbog svojih lekovitih svojstava  anhidrit služi u procesu izlečenja zaraznih bolesti i ozdravljenju oštećenog tkiva.

Anhidrit je poznat i pod nazivom “mali anđeo” jer otklanja nakupljenje blokade u suptilnom telu, uklanja osećaj ogorčenosti, frustracije i emocionalne patnje.

Anhidrit ima mnoga duhovna svojstva i smatra se idealnim za sve one osobe koje traže svrhu i svoj put. On pruža veliku zaštitnu energiju u prostoru u kom se nalazi. Prema Feng shui-u anhidrit treba postaviti u područje severo –istoka ili centralnog dela za vraćanje harmonije i sklada.

Preporučuje se osobama rođenim u horoskopskom znaku Vodolije, jer će im doneti sreću na putovanju i pomoći u uravnoteženju energije. Anhidrit  se povezuje se brojem 1, planetom Saturn i elementom  vetra. Koristi se u ritualima za uravnoteženje energije i pruža pomoć u kreativnim idejama.

U ezoteričnoj praksi postavljanje 4  kamena anhidrita u krug donosi  pomoć u čišćenju prostora. Ovo je takođe kamen astrologa, tarot tumača i svih onih osoba koji se povezuju sa anđelima. Smatra se odličnim kamenom za proces meditacije i sticanja unutrašnjeg mira.