Asteroid Ceres nalazi se u orbiti između Jupitera i Marsa. Njegov uticaj najviše je zastupljen kod zodijačkih znakova Ovan i Strelac, ali se takođe povezuje sa Bikom i Devicom. Ceres je otkriven 1801. godine od strane italijanskog astronoma Giuseppe Piazzi, a ime je dobio po rimskoj boginji Ceres, zaštitnici useva, prirode, žetve, poljoprivrede i plodnosti. U mitologiji ova boginja uopšteno se odnosila na obilje i produktivnost bez obzira da je reč o hrani, konceptima, emocijama ili idejama.

 

 

U astrologiji asteroid Ceres povezuje se sa hranom, odgovornošću prema prirodi, znanjem.  Takođe se odnosi na tradiciju, prošlost i upravlja znakovima Bik i Devica. Položaj Cerasa u natalnom grafikonu govori o velikoj ljubavi  i brizi natusa prema drugima. Znak u kome se nalazi Ceres prikazuje radne sposobnosti natusa i vrstu zanimanja koje ime. Ceres je retrogradan na svakih 15 meseci i oko tri meseca ostaje u takvom pokretu.

U astrološkom smislu asteroid Ceres se odnosi na majčinstvo, plodnost, učinkovitost, snagu volje i sposobnost da odbranimo svoje ideje, bezuslovnu ljubav, zaštitu drugih, dnevne aktivnosti, osetljivost, strah od gubitka.

Ovaj asteroid simboliše blagostanje, obilje koje dolazi kroz rad. Smatra se da je Ceres odgovoran za energiju sklada, optimizma, radosti i napretka. Da bi ojačali energiju harmonije preporučuje se da u domu budu prisutni klasovi pšenice, orasi, lešnici, zob, pirinač i druge žitarice kao simboli prirodne hrane koje su nam potrebne za zdrav i skladan život.  Ujedno oni predstavljaju vreme bogate žetve i velikog obilja.

Ceres  ima određeni uticaj na svaki znak zodijaka, a ujedno pomaže da  se u život privuče ono što je najbolje. U tom kontekstu, možemo koristi energiju Ceresa za obilje i prosperitet.

Da bi ojačali svoje potencijale i privukli više aktivnosti u život vatreni zodijački znakovi Ovan, Lav i Strelac treba da postave dekorativne elemente u domu, poput crvenih sveća, raznobojnog cveća, crvenog voća.

Za zemljane znakove Bik, Devica i Jarac preporučuje se da u blizini prozora drže smeđe biljke, sveće bež ili smeđe boje, klasove pšenice i zrna braon pirinča. Na taj način usklađuje se energija ovog zemljanog elementa, privlači više jasnoće i harmonije u svakodnevni život.

Za vazdušne znakove Blizanci, Vaga i Vodolija najbolji izbor su dekorativni elementi od belih ukrasnih sveća, belih cvetova, belog grožđa i kristala kvarca. To će omogućiti predstavnicima ovih znakova da se bolje integrišu, privuču energiju sklada  i ojačaju svoj šarm.

Za vodene znakove Rak, Škorpija i Ribe najbolji izbor su dekorativni elementi u koje su uvršćena zrna riže, pšenice, grožđa, kruške, nežno plave ukrasne sveće i mirisno bilje. To će omogućiti da se ostvari svakodnevni balans bez prekida ili zastoja. Ujedno, to će privuću više harmonije i energetskog sklada u životnom prostoru.

 

 • Vesna / Kod 05
  Tarot savjetnik je slobodan

  Tarot savjetnik je zauzet

  Tarot savjetnik trenutno ne radi

  Tehnike: NUMEROLOGIJA, ANĐEOSKI I LJUBAVNI TAROT, VISAK, YI CHING, KNJIGA PROMJENA MUDROSTI, RUNE, IZRADA RUNSKIH AMAJLIJA

  Broj tel: 0906/240-240
  84 RSD/min

 • Verica / Kod 35
  Tarot savjetnik je slobodan

  Tarot savjetnik je zauzet

  Tarot savjetnik trenutno ne radi

  Tehnike: TAROT, PSIHOLOŠKI RAZGOVORI

  Broj tel: 0906/240-240
  84 RSD/min

 • Marijana / Kod 98
  Tarot savjetnik je slobodan

  Tarot savjetnik je zauzet

  Tarot savjetnik trenutno ne radi

  Tehnike: TAROT, TUMAČENJE SNOVA

  Broj tel: 0906/240-240
  84 RSD/min