Astrologija i hrišćanstvo          Povezivanje astrologije i hrišćanstva nije neka novina, međutim ta ideja nije bila oduvek prihvaćena. Naime, isprva je ovo uključivanje astrologije u hrišćansko poimanje sveta bilo odbačeno i zabranjeno. Svetšenstvo je smatralo da je predviđanje sudbine moguće za neke prirodne pojave kao što je vreme, bolest, plodnost, itd. Međutim, ono što oni nikada nisu mogli da dozvole je da se mogu predivdeti neke stvari koje, čini se, zavise od naše slobodne volje.

Šta je to Vitlejemska zvezda?

            Legenda kaže da je jedna zvezda odvela tri mudaraca do štale u Vitelejemu u kojoj se rodio Isus Hrist. Prema nekim izvorima, u pitanju su bila tri sveštenika ili iz Irana ili iz Vavilona. Čak i Biblija govori o pojavi ove zvezde u Jevanđelju po Mateju, gde je opisano da je jedna velika sjajna zvezda na istoku iznad Vitelejema zapravo najavila Hristovo rođenje. Kakva je to zvezda o kojoj govore mnoge priče i legende? Naučnici i dan danas nisu u potpunosti sigurni, ali postoji verovanje da su ta „tri mudraca“ zapravo bila planete Jupiter, Mars i Saturn koje su sve zajedno činile jednu veliku zvezdu. Međutim neki astronomi nude drugačije „rešenje“ ove zagonetke i kažu da su u tom periodu planete Jupiter i Venera bile toliko blizu jedna druge da su izgledale kao jedan veliki svetleći objekat – tzv. Vitelejemska zvezda.

            Prvih godina srednjeg veka Mesec se smatrao simbolom Bogorodice, a Sunce simbolom Isusa Hrista. Slavni i umni ljudi, a poznati protivnici astrologije bili su Sveti Avgustin i Ciceron. Međutim bilo je i onih poput Svetog Tome Akvinskog, Alberta Velikog i biskupa Sinerzija Kirenskog koji joj nisu okretali glavu. Svako od njih verovao je u određeni (veći ili manji) uticaj nebeskih tela na naš život i svet uopšte; i time su pružili veliku podršku daljem razvoju ove stare nauke.

 • Vesna / Kod 05
  Tarot savjetnik je slobodan

  Tarot savjetnik je zauzet

  Tarot savjetnik trenutno ne radi

  Tehnike: NUMEROLOGIJA, ANĐEOSKI I LJUBAVNI TAROT, VISAK, YI CHING, KNJIGA PROMJENA MUDROSTI, RUNE, IZRADA RUNSKIH AMAJLIJA

  Obavijesti me kada savjetnik bude dostupan Obavijestit ćemo Vas kada savjetnik bude dostupan

  Broj tel: 0906/240-240
  84 RSD/min

 • Mira / Kod 72
  Tarot savjetnik je slobodan

  Tarot savjetnik je zauzet

  Tarot savjetnik trenutno ne radi

  Tehnike: TAROT

  Obavijesti me kada savjetnik bude dostupan Obavijestit ćemo Vas kada savjetnik bude dostupan

  Broj tel: 0906/240-240
  84 RSD/min