Kada se Vaga i Škorpija nalaze zajedno u ljubavnom partnerstvu tada vrlo često može nedostajati potrebna harmonija, sklad i ravnoteža. Iako su Vaga-Škorpija  seksualno vrlo kompatibilne u njihovom odnosu neodostatak tolerancije i emotivna neosetljivost uzrokuje brojne probleme. Zodijački znak Vaga u ljubavi teži uravnoteženom odnosu,  što u određenom smislu može destabilisati partnera u znaku Škorpije koji često želi vodstvo i zna imati ektremne promene raspoloženja.

Vaga je znak koji teži pravednosti, istini i prepoznatljiv je po svojoj sposobonosti za kompromis. Međutim, znak Škorpije karakteriše zagonetnost, mistična priroda, nedostatak potpunog fokusa ka cilju i sasvim drugačija životna strategija. Kod astrološke kombinacije  Vaga – Škorpija u ljubavi, kao spoja vazdušnog i vodenog elementa, razlike u osećajima su vrlo izražene. Naime, Vaga se uvek vodi logičnim zaključivanjem situacija, dok je Škorpija instinktivna i reaguje vrlo burno. Ovo može stvoriti veliku sukobljivost između njih, doneti neugodne i vrlo složene situacije.

U astrološkoj kombinaciji žena Vaga- muškarac Škorpija zastupljena je jaka privlačnost, intenzivni i duboki osećaji. ŽenuVagu krasi diplomatičnost, šarmantnost i velika emotivnost. U ljubavi sa partnerom u znaku Škorpije može probuditi njegovu ljubomornu i posesivnu prirodu, koju on teško kontroliše. Vaga je kardinalni znak, dok je Škorpija fiksni znak, što dovodi do brojnim razmimoilaženja u načinu sprovođenja ideja. Vaga voli inovativnost, radoznala  je i analitična, dok Škorpija neće želeti da ide putem njenih ideja ili želja. Sposobnost kompromisa ovde zavisi dosta od partnerke u znaku Vage, jer u postojećem odnosu Škorpija ima potrebu dominacije i nepopustljivosti.

Astrološka kombinacija muškarac Vaga – žena Škorpija nije previše idealna, no, na dugoročne staze može se razviti u nešto smisleniji spoj, u odnosu na prethodnu kombinaciju. Muškarac Vaga je maštovit, ima umetničke talente, oštrouman je, ima izražen osećaj za sklad i harmoniju. U ljubavi je nepopravljivi sanjar koji je bezrezervno posvećen svojoj partnerki. On ne voli sukobe, argumente i teži uvek najboljim rešenjima. Ženu Škorpiju krasi upornost, dobra intuicija i nepokolebljivost u onome što želi da ostvari. Zbog svoje vatrene prirode i temperamenta u isto vreme može biti neproduktivna, a njena ideologija  van potrebne kontrole. U ljubavi želi posvećenog partnera sa kojim će uspeti da ostvari savršen odnos. Ali zbog svoje oštre i promenljive prirode vrlo često ostaje sama ili razočarana.

U astrološkoj kombinaciji muškarac Vaga- žena Škorpija komunikacija može biti glavni izazov. Muškarac Vaga često zna da bude neodlučan i zagonetan, ne otkrivajući svoje želje, dok njegovu partnerku u znaku Škorpije to može navesti na sumnjičavost, argumente i rasprave. No, čak i nakon takvih neuravnoteženih situacija, uvek dođe do pomirenja i ponovnog stabilizovanja.

U sferi intimnosti Vaga-Škorpija su vrlo maštoviti, uživaju u jakoj strasti i senzualnosti.