U rimsko doba mesec februar je obeležavao razdoblje iskupljenja za grehove. Prema tradiciji to je bio mesec  čišćenja i pročišćenja. Stari narodi su verovali da je ovaj zimski  mesec faza pripreme za novi razvoj i rast.

Tada je bilo uobičajeno da se koriste rituali za pročišćavanje i uklanjanje nakupljene negativne energije i na taj način ostavi prostor za nova i korisna iskustva, učenje i razvoj.

Februar je najkraći mesec u godini. Naime, on traje 28 dana, dok u prestupnoj ima 29. On se kod starih naroda nazivao mesecom snega, mesecom oluje i mesecom gladi.  Kamen koji se povezuje sa ovim mesecom je ametist.

Ime februar dolazi od latinske reči “februarius” , drevnom bogu smrti i pročišćenja, dok se kasnije povezivao sa Plutonom i boginjom ljubavi. Tokom vremena ostalo je aktuelno slavljenje svetog Valentina zaštitnika ljubavi i prijateljstva.

Magični rituali u februaru

U ovom zimskom mescu osim rituala za čišćenje možemo primeniti brojne zanimljive i nadasve jednostavne metode koje će nam pomoći u različim segmentima života.

Za poslovni prosperitet i napredak u karijeri 18. februara treba zasaditi nove biljke. Najbolje je odabrati seme onih onih biljaka koje predstavljaju napredak, rast i razvoj. Rast ovih biljki  simbolično se nadovezuje za rast karijere i realizaciju poslovnih planova.

Za zaštitu doma od negativnih uticaja 23. februara treba uzeti jedan kristal bele ili ljubičaste boje, oprati ga u slanoj vodi, osušiti, a zatim staviti ostaviti u blizini ulaznih vrata. Povremeno, ritual treba ponoviti.

Za ispunjenje želje 24. februara možemo baciti novčić u fontanu ili izvor i pomisliti želju. Za finansijski  napredak ovog dana povoljno je oprati kristale izvorskom vodom i staviti ih u sektor novca.

26. februara preporučuju se rituali za ozdravljenje, oporavak i isceljenje od bolesti. Tada treba uzeti jedan zeleni papir i na njemu napisati ime bolesti. Zatim ovaj papir se zakopava u saksiju sa biljkom. Tom prilikom treba zatražiti pomoć majke Zemlje. Ukoliko biljka uvene ili se osuši treba se zahvaliti i zameniti je novom.

Zadnjeg dana ovog meseca preporučuje se obavljanje rituala za zaštitu doma. Tada treba staviti jednu glavicu belog luka u prozor kako bi dom bio zaštićen od zlih sila. Takođe, ovog dana beli luk se može staviti u saksiju sa zemljom, jer će na taj način eliminisati loša energija. Ovu saksiju najbolje je držati u kuhinji ili blizini ulaznih vrata.

U prestupnoj godini, 29. februara treba uzeti vodu sa lekovitog izvora. Veruje da će to doprineti ubrzanju oporavka nakon bolesti.

 

 • Vesna / Kod 05
  Tarot savjetnik je slobodan

  Tarot savjetnik je zauzet

  Tarot savjetnik trenutno ne radi

  Tehnike: NUMEROLOGIJA, ANĐEOSKI I LJUBAVNI TAROT, VISAK, YI CHING, KNJIGA PROMJENA MUDROSTI, RUNE, IZRADA RUNSKIH AMAJLIJA

  Obavijesti me kada savjetnik bude dostupan Obavijestit ćemo Vas kada savjetnik bude dostupan

  Broj tel: 0906/240-240
  84 RSD/min

 • Mira / Kod 72
  Tarot savjetnik je slobodan

  Tarot savjetnik je zauzet

  Tarot savjetnik trenutno ne radi

  Tehnike: TAROT

  Obavijesti me kada savjetnik bude dostupan Obavijestit ćemo Vas kada savjetnik bude dostupan

  Broj tel: 0906/240-240
  84 RSD/min