Boje imaju posebno značenje u Feng Shui-u. Element Yin je povezan sa hladnim tonovima, poput plave, ljubičaste, crne, zelene. Yang je predstavljen toplim tonovima žute, bele, narančaste, smeđe, crvene i  zlatne.

 

 

Prema Feng Shui-u, crvena boja predstavlja bogatstvo i prosperitet. Za crveni novčanik veruje se da privlači dobre vibracije, novac, napredak i obilje. Oblik novčanika govori puno i o ličnim karakteristikama njegovog vlasnika. Kvadratni novčanik pokazuje odlike konzervativnosti, dok pravougaoni otkriva da osoba ima miran temperament. Zaobljena forma novčanika ukazuju na fleksibilnu osobu.

Praktičan ili moderan, novčanik je bitna stavka u svakodnevnom životu i jedan je od načina za privlačenje energije bogatstva. Izbor boje novčanika takođe govori o temperamentu i raspoloženju osobe. Na primer, crveni novčanik odnosi se na element vatre, Yang energiju, prikazuje strastvenu i hrabru osobu.

Pored crvene boje novčanika, koji privlači uspeh i prosperitet, možemo odabrati crni koji označava element vode i simboliše novac. Bela boja novčanika donosi mir i spokoj, dok se zlatna boja odnosi na bogatstvo i moć.

Crvena je boja koja se u Feng Shui-u vezuje za snagu, bogatstvo, toplinu, sreću, priznanja. Mnoge amajlije uvek na sebi sadrže crvenu boju, jer je smatra da ona sadrži mnoge kvalitete u sebi.

Da bi zadržali prosperitet, Feng Shui predočava da u novčaniku nikada ne treba držati nepotrebne papire, isečke plaćenih računa, potvrde i slično. Naime, takav nered  u novčaniku donosi energiju stagnacije i ne ostavlja dovoljno prostora za nešto novo.

Za crvenu boju novčanika veruje se da štiti od loše energije i što je najvažnije umnožava naše bogatstvo. Ukoliko se odlučimo za novčanik koji ima više odeljaka, koji nam olakšavaju postavljanje bankovnih kartica i novca, u njih možemo možemo staviti i tradicionalne Feng Shui amajlije za novac. Na taj način privući ćemo dobru energiju i puno napretka.

Pored odabira crvenog novčanika, možemo koristi i mandalu sreće koja će privući dodatno blagostanje. Na zelenom ili žutom papiru napraviti crveni krug sa svojom fotografijom u sredini. Okolo crvenog kruga napišite željene afirmacije. Ovu mandalu sreće možete nositi u novčaniku, jer će ona podstaći obilje i bogatstvo.

Da bi privukli sreću u finansijama i imali više prosperiteta, u novčaniku treba držati tri kineska novčića vezana crvenim koncem. Takođe, možemo koristiti lovorov list za napredak. Napišite svoje ime i brojeve aktuelne godine na suvom listu lovora sa crvenom olovkom. Tokom ovog procesa, treba se fokusirati na ono što želimo da ostvarimo. Zatim stavite lovorov list u svoj novčanik, zajedno sa karticama, novcem i ostaviti ga tu do kraja godine. Nemojte zaboraviti da svake godine promenite ovu amajliju i obnovite svoj prosperitet i finansijski napredak.

 

 • Ela / Kod 151
  Tarot savjetnik je slobodan

  Tarot savjetnik je zauzet

  Tarot savjetnik trenutno ne radi

  Tehnike: ASTROLOGIJA, TAROT, NUMEROLOŠKI TAROT, VISAK, FENG SHUI NUMEROLOGIJA, ANĐEOSKI BROJEVI, TUMAČENJE SNOVA, RUNE, KRISTALI

  Broj tel: 0906/240-240
  84 RSD/min

 • Marijana / Kod 98
  Tarot savjetnik je slobodan

  Tarot savjetnik je zauzet

  Tarot savjetnik trenutno ne radi

  Tehnike: TAROT, TUMAČENJE SNOVA

  Broj tel: 0906/240-240
  84 RSD/min

 • Mira / Kod 72
  Tarot savjetnik je slobodan

  Tarot savjetnik je zauzet

  Tarot savjetnik trenutno ne radi

  Tehnike: TAROT

  Broj tel: 0906/240-240
  84 RSD/min

 • Ramona / Kod 104
  Tarot savjetnik je slobodan

  Tarot savjetnik je zauzet

  Tarot savjetnik trenutno ne radi

  Tehnike: TAROT, REIKI, ANĐEOSKE PORUKE, RAZGOVORI

  Broj tel: 0906/240-240
  84 RSD/min