​Grčka božanstva i njihov uticaj na dan rođenja

U staroj Grčkoj vladalo je verovanje da svaki dan po svojoj strukturi pripada određenom božanstvu koje će osobu čuvati tokom života, ali i pomagati u teškim životnim situacijama.

Grčka božanstva i njihov uticaj na dan rođenja – Ponedeljak

Ovo je dan koji se nadovezuje za planetu  Mesec, emocije, čulnost i sve sto ima veze sa osećanjima. Intuicija, vizije i snovi imaju važnnu ulogu kod osoba rođenih u ovaj dan. Boginja Artemida ovde ima zaštitničku ulogu. Ljudi rođeni u ponedeljak imaju buran i promenljiv život. Često pate od nesanice i psiholoških problema.

Grčka božanstva i njihov uticaj na dan rođenja – Utorak

Tradicionalno utorak se vezuje za planetu Mars koja vlada energijom, ratom i konfliktima. Bog rata Ares ovde ima važnu ulogu. Osobe rođene u utorak imaju impulsivnu prirodu, veliki su borci i optimisti. Poseduju dosta šarma i senzualne energije. Međutim, tendencija ljutnje i naglosti donosi dosta problema sa zdravljem.

Grčka božanstva i njihov uticaj na dan rođenja – Sreda

Ovo je dan koji se vezuje za planetu Merkur. Bog Hermes ovde ima veoma naglašen uticaj. Osobe rođene u sredu poseduju dosta intelektualne prefinjenosti, znanja i mudrosti. Njima su putovanja veoma naklonjena, a u segmentu karijere mogu postići dosta veliki uspeh. Zbog osetljivosti nervnog sistema ove osobe više vremena treba da provode u prirodi i na svežem vazduhu.

Grčka božanstva i njihov uticaj na dan rođenja – Četvrtak

Četvrtak  je dan koji se vezuje za planetu Jupiter i Boga Zevsa. Za osobe rođene u četvrtak smatra se da imaju dosta sreće u mnogim segmentima života. To su senzualne osobe sa finim manirima koje imaju dosta prijatelja iz visokih krugova društva. Tokom vremena one dospevaju na visoke poslovne pozicije. Međutim, one znaju da budu ohole i egoistične zbog čega mogu izgubiti dosta svojih prijatelja.

Grčka božanstva i njihov uticaj na dan rođenja – Petak

Petak se vezuje za planetu Veneru i boginju Afroditu . Venera je planeta ljubavi, sklada i lepote pa samim tim i osobe pod njenim uticajem imaju blagu i nežnu prirodu, naklonjenu umetničkom stvaranju, glumi, pozorištu i muzici. To su romantične duše kojima su ljubav i partnerstvo od ključnog značaja. Talisman boginje Afrodite pomoći će ovim osobama da privuču više uspeha u domenu karijere.

Grčka božanstva i njihov utica na dan rođenja – Subota

 Subota je dan planete Saturn i boga podzemlja Had. Osobe rođene pod uticajem boga podzemnog sveta su odgovorni radnici koji će sve podrediti poslu. Takođe ovde je naglašen element preterane zabrinutosti, čak i onda kada nema pravog razloga za to. Bog Had takođe je simbol ravnoteže, pa osobe rođene ovog dana moraju više pažnje obratiti na umerenost u svom životu.

Grčka božanstva i njihov uticaj na dan rođenja – Nedelja.

Dan nedelja se vezuje za Sunce i boga Apolona. Osobe rođene pod uticajem ovog božanstva su ambiciozne, vesele i pravedne. U suštini, žele miran i skladan život. Veoma često njihov život je obeležen naglim i potpuno neočekivanim promenama. Odlikuje ih snažna energija koju treba pravilno da kanališu kako bi izbegli zdravstvene poteškoće.

 • Vesna / Kod 05
  Tarot savjetnik je slobodan

  Tarot savjetnik je zauzet

  Tarot savjetnik trenutno ne radi

  Tehnike: NUMEROLOGIJA, ANĐEOSKI I LJUBAVNI TAROT, VISAK, YI CHING, KNJIGA PROMJENA MUDROSTI, RUNE, IZRADA RUNSKIH AMAJLIJA

  Broj tel: 0906/240-240
  84 RSD/min

 • Dragica / Kod 10
  Tarot savjetnik je slobodan

  Tarot savjetnik je zauzet

  Tarot savjetnik trenutno ne radi

  Tehnike: ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA

  Broj tel: 0906/240-240
  84 RSD/min

 • Mira / Kod 72
  Tarot savjetnik je slobodan

  Tarot savjetnik je zauzet

  Tarot savjetnik trenutno ne radi

  Tehnike: TAROT

  Broj tel: 0906/240-240
  84 RSD/min