Devica spada u šesti zemljani znak zodijaka i njom vlada planeta Merkur. U horoskopu zemljani element predstavlja energiju koja je neophodna za oporavak. Osobe u čijem grafikonu je dobro postavljeno polje Device imaju tendenciju brzog ozdravljenja i dobre vitalnosti.

 

 

Zemljani znak Device upravlja crevima, povezuje se sa bolešću probavnog sistema, čestim bolovima u mišićima i osetljivim nervnim sistemom.  Takođe vlada gušteračom, endokrinim i koštanim sistemom.

Osobe rođene u ovom znaku dosta pažnje posvećuju higijeni i zdravom načinu života. Međutim, i pored dobrih navika, Devica može imati probleme sa prekomernom težinom, suvom kožom, osipima, alergijama, dijabetesom i kamenjem u žuči.

Device su sklone zadržavanju vode u organizmu i čestom oticanju ruku. Ovo je posebno izraženo kod ženskih predstavnica ovog znaka.

Vladajuća planeta Merkur čini ih dosta osetljivim na emocionalnom planu, pa su skloni učestaloj napetosti i nervozi. Kod ovog znaka stres je jedan od glavnih pokretača mnogih bolesti, bolova u kičmi i glavobolja.

U fitoterapiji biljka melisa smatra se idealnom za ovaj znak jer će blagotvorno delovati na probleme vezane za probavu. Uravnotežena ishrana, vežbanje i fizičke aktivnosti veoma su važne za Devicu.

Ishrana ovog znaka treba da bude bazirana na mahunarkama, povrću, žitaricama, semenkama i svim onim namirnicama koje će doprineti vitalnosti i snazi.

Takođe se preporučuje korišćenje maslinovog ulja, integralnog brašna, oraha, avokada, semenki, voćnih sokova i čajeva. Poželjno je eliminisati industrijske proizvode, slatkiše, prerađevine i hranu koja je pržena.

Osobama rođenim u ovom znaku preporučuju se svakodnevno vežbanje, yoga i masaže. Device se često mogu suočiti sa nedostatkom snage ili umorom. Zbog sklonosti ovog znaka ka artritisu treba primenjivati umerene fizičke aktivnosti i što više boraviti u prirodi.

Svakodnevne šetnje umanjiće negativne uticaje stresa i napetosti. Osobama u ovom znaku preporučuju se vežbe istezanja i vožnja biciklom. Meditacija i opuštajuće aktivnosti, poput čitanja knjiga i slušanja muzike umanjuje njihovu razdražljivost i pomažu im da održe svakodnevnu ravnotežu i balans.

 • Vesna / Kod 05
  Tarot savjetnik je slobodan

  Tarot savjetnik je zauzet

  Tarot savjetnik trenutno ne radi

  Tehnike: NUMEROLOGIJA, ANĐEOSKI I LJUBAVNI TAROT, VISAK, YI CHING, KNJIGA PROMJENA MUDROSTI, RUNE, IZRADA RUNSKIH AMAJLIJA

  Obavijesti me kada savjetnik bude dostupan Obavijestit ćemo Vas kada savjetnik bude dostupan

  Broj tel: 0906/240-240
  84 RSD/min

 • Mira / Kod 72
  Tarot savjetnik je slobodan

  Tarot savjetnik je zauzet

  Tarot savjetnik trenutno ne radi

  Tehnike: TAROT

  Obavijesti me kada savjetnik bude dostupan Obavijestit ćemo Vas kada savjetnik bude dostupan

  Broj tel: 0906/240-240
  84 RSD/min