Jarac spada u zemljani znak zodijaka i njim upravlja planeta Saturn. Uopšteno osobe rođene u ovoj dekadi posebnu pažnju moraju obratiti na bubrege, kosti, kožu i zube. Oni su skloni padovima, infekcijama mokraćnog sistema i teže izbacuju toksine iz organizma.

Vladajuća planeta Saturn upravlja kožom, slezinom, zubima i žučom.

Ženske predstavnice ovog znaka sklone su osteoporozi, artritisu i reumatizmu. Infekcije, loš metabolizam i emocionalna neuravnoteženost takođe su osetljive tačke ovog znaka.

S’ obzirom da Jarac vlada kostima,kičmom i kolenima, u ishrani ovih osoba je veoma važno da bude pojačan unos kalcijuma i magnezijuma. Kičma je vrlo osetljivo područje ovog znaka pa je potrebno biti dodatno oprezan.

U ishrani ovog znaka treba da budu namirnice bogate kalcijumom poput mlečnih proizvoda, jogurta i sira. Da bi ishrana bila što adekvatnija treba kozumirati dosta svežeg voća, limun, mandarine, kruške, jagode, bademe, orahe, lešnike.

Takođe se savetuje unos brokolija, blitve, luka, algi, žumanaca, određenih začina, susama, ribe, peršuna i žitarica kao neizostavnog dela svakodneve ishrane. Previše masna i začinjena hrana za ovaj znak nije preporučljiva.

Sve vrste gaziranih sokova i energetskih napitaka treba izbaciti iz upotrebe, kao i previše slanu, začinjenu hranu. Rafinisane šećere treba izbegavati jer mogu doneti probleme sa kožom. Biljni izvor kalcijuma ojačaće zglobove i doprineti opuštanju mišića.

Ishrana za ovaj znak mora biti bogata proteinima, kalcijumom i magnezijumom kako bi se izbegli problemi sa kostima i zubima.

U fitoterapiji znaku Jarca preporučuju se biljke za opuštanje poput valerijane, dok se za probleme sa reumom preporučuje vražja kandža i rastavić za oporavak kostiju. Tretmani glinom smatraju se vrlo pogodnim za osetljivu kožu osoba rođenih u ovom znaku.

Osim uravnotežene ishrane, osobe rođene u znaku Jarca svakog dana treba da rade vežbe za jačanje kičme. Alternativne tehnike kao što su yoga i određene masaže pomoći će u neutralisanju napetosti i nervoze. Od sportskih aktivnosti  koje su pogodne za znak Jarca jeste planinarenje.

Za ženske osobe u ovom znaku preporučuje se gimnastika koja će im pomoći da ublaže emocionalnu napetost. Jarac je sklon povredama i prelomima, pa treba birati laganije sportove.

 • Iris / Kod 84
  Tarot savjetnik je slobodan

  Tarot savjetnik je zauzet

  Tarot savjetnik trenutno ne radi

  Tehnike: VISAK, KARTE SUDBINE, UROĐENA VIDOVITOST

  Broj tel: 0906/240-240
  84 RSD/min

 • Vesna / Kod 05
  Tarot savjetnik je slobodan

  Tarot savjetnik je zauzet

  Tarot savjetnik trenutno ne radi

  Tehnike: NUMEROLOGIJA, ANĐEOSKI I LJUBAVNI TAROT, VISAK, YI CHING, KNJIGA PROMJENA MUDROSTI, RUNE, IZRADA RUNSKIH AMAJLIJA

  Broj tel: 0906/240-240
  84 RSD/min

 • Mira / Kod 72
  Tarot savjetnik je slobodan

  Tarot savjetnik je zauzet

  Tarot savjetnik trenutno ne radi

  Tehnike: TAROT

  Broj tel: 0906/240-240
  84 RSD/min