Zmaj – rođeni 1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012.

Prema kineskom horoskopu za 2018. godinu Zmaj mora preuzeti veću odgovornost i težiti jednostavnosti kako bi postigao uspeh. Predstojeći period biće povoljan za ovaj znak koji će uz pomoć svojih originalnih ideja ispuniti mnoge ciljeve. U vladavini Vatrenog Majmuna ne treba se bojati preuzimanja rizika, već prihvatiti nove mogućnosti.

Za Zmaja kineski horoskop predviđa aktivnu godinu u kojoj će dominirati brz tempo, pa će ovaj znak imati malo vremena za opuštanje i odmor. U periodu od maja do jula Zmaj se može suočiti sa manjim problemima vezanim za pravna pitanja ili poslovne ugovore.

U sferi rada, ovaj znak kineskog zodijaka postaviće nove ciljeve i mnogo toga promeniti. Prema predviđanju u 2018. godini Zmaja očekuje veoma dobra prilika za početak novog poslovnog projekta.

Novu 2018. godinu obeležiće vaša sposobnost da se suočite sa iskušenjima i izazovima, ali i da se suprostavite svim onim osobama koje su na izvestan način ograničavale vaš napredak.

Godina Vatrenog Majmuna  biće vrlo uspešna i povoljna u području poslovanja, a Zmaj će vešto koristiti sve svoje veštine i talente. Mnoge prepreke i izazove Zmaj će uspešno prevladati zahvaljujući svom iskustvu i analitičnom pristupu. Trgovina i marketinga biće sfere koje će biti naklonjene ovom znaku kineskog zodijaka. Takođe, tokom 2018. godine Zmaj može očekivati dosta poslovnih putovanja.

Kineski zodijak predviđa da će Zmaj u 2018. godini morati da uspostavi bolju organizaciju na finansijskom planu. Iako će se materijalna strana poboljšati u predstojećem periodu, Zmaj mora detaljno preispitati način ulaganja i biti oprezan prilikom trošenja novca.

Na porodičnom planu Zmaj će u 2018 uspešno rešiti mnoge nesuglasice i nesporazume. No, u drugoj polovini godine ovaj znak kineskog zodijaka moraće da razjasni određene nesporazume koji već duže vreme ometaju porodični sklad i harmoniju.

U ljubavi, godina Vatrenog Majmuna, mnogi slobodni predstavnici ovog znaka mogu ući u nove ljubavne veze i romantična partnerstva. Period od aprila do septembra meseca biće veoma buran za znak Zmaja koji će najviše fokusa imati upravo ka području ljubavi. Svoju srodnu dušu ovaj znak može upoznati na nekom javnom događaju ili manifestaciji. Zauzete osobe rođene u znaku Zmaja očekuje period u kome će morati da naprave važne odluke i suoče se sa izevsnim problemima.

Na zdravstvenom planu, u godini vladavine Vatrenog Majmuna, ovaj znak se mora čuvati. Naime, u 2018. godini mogući su padovi i prelomi, pa se savetuje veći oprez.