U staro doba lovor se smatrao simbolom pobede. Rimljani i Grci su tokom praznika svoje domove ukrašavali vencom lovora. Prema tradiciji on je predstavljao znak plodnosti i pobede. No, za lovorov venac se takođe od davnina smatralo da pruža zaštitu od zlih sila.

 

 

U drevno vreme lovor se dosta koristio u ritualima za oporavak od bolesti i ispunjenje želja. Verovalo se da lovor ima magičnu snagu u sebi i da može osloboditi osobu od problema i privući uspeh. U moderno vreme suvo lovorovo lišće služi za čišćenje prostora, posebno kuća ili stanova, jer se veruje da dim lovora uklanja svu negativnu  energiju. Lišće lovora osim što predstavlja lepu dekoraciju u kuhinji, služi i za duhovnu zaštitu doma. Takođe postoji verovanje da lovor treba staviti kao dekorativni element na svadbenim ceremonijama ili barem grančice, jer će mladence zaštititi od zla i sačuvati bračnu sreću.

Postoje vrlo zanimljivi rituali sa lovorom za koje se smatra da će pomoći u ostvarenju želje.  Ritual za posao radi se u vreme mladog Meseca. Na jednom listu papira treba napisati želju vezanu za posao, a zatim ga izrezati na male komadiće i pomešati sa suvim smrvljenim listom lovora. Zatim ih zapaliti, a pepeo kada se ohladi treba zamotati u jednu papirnu novčanicu i nositi sa sobom kao talisman za poslovni uspeh.

Da bi privukli sreću u svoj dom u periodu mladog Meseca pod tepih u ulaznom delu treba staviti 4 lista lovora sa peteljkama u formiranom obliku krsta. Ove lovorove listove treba menjati dolaskom novog mladog Meseca. Veruje se takođe da će oni odbiti nepoželjne goste i sačuvati ukućane od konflikta.

Pet vezanih lovorovih listova sa crvenom vrpcom treba postaviti iznad ulaznih vrata, jer se veruje se da će ukućani imati prosperitet. Osoba će se zaštiti od nevolje, spletki i opasnosti ako sa sobom u džepu  nosi jedan list lovora. Da bi dete bilo zaštićeno od uroka smatra se da iznad njegovog kreveta treba staviti grančicu lovora.

Lovor se smatra vrlo moćnom zaštitom od negativne energije i zla. Prema nekim verovanjima nekoliko listića lovora u kuhinji odbiće dolazak loših ljudi u dom.

Ukoliko želite da poboljšate svoje finansijske tokove, treba uzeti nekoliko listova lovora i na njih kapnuti aromatično ulje pomorandže. Ove listove treba nositi u torbici ili novčaniku.

Ukoliko je u domu prisutna negativna energija koja se najčešće manifestuje kroz neuspeh ukućana, bolest i finansijske  probleme – potrebno je u ugao sobe staviti jedan list lovora.

Za ispunjenje želje u ponoć treba dlanove protrljati sa suvim listom lovora, a zatim ga baciti niz vetar. Postoji verovanje da štapići izrađeni od grana lovorovog drveta štite putnike od opasnosti. Grančica lovora stavljena ispod kreveta štiti od ljubavne prevare. Da bi uklonili energiju uroka lovorov list treba spaliti zajedno sa sandalovinom.

Ako se nakon izvesnog vremena listovi lovora postavljeni kao zaštita počnu kruniti ili se na njima pojavi buđ, to je naznaka jakog magijskog uticaja usmerenog na dom ili osobu. Te listove lovora treba zameniti novim, a stare izneti iz doma.

 • Iris / Kod 84
  Tarot savjetnik je slobodan

  Tarot savjetnik je zauzet

  Tarot savjetnik trenutno ne radi

  Tehnike: VISAK, KARTE SUDBINE, UROĐENA VIDOVITOST

  Broj tel: 0906/240-240
  84 RSD/min

 • Vesna / Kod 05
  Tarot savjetnik je slobodan

  Tarot savjetnik je zauzet

  Tarot savjetnik trenutno ne radi

  Tehnike: NUMEROLOGIJA, ANĐEOSKI I LJUBAVNI TAROT, VISAK, YI CHING, KNJIGA PROMJENA MUDROSTI, RUNE, IZRADA RUNSKIH AMAJLIJA

  Broj tel: 0906/240-240
  84 RSD/min

 • Mira / Kod 72
  Tarot savjetnik je slobodan

  Tarot savjetnik je zauzet

  Tarot savjetnik trenutno ne radi

  Tehnike: TAROT

  Broj tel: 0906/240-240
  84 RSD/min