Pod aspektom kompatibilnosti u numerologiji podrazumeva se stepen uzajamnog slaganja i  harmoničnih ljudskih odnosa. Prepoznavanjem dobre kompatibilnosti između brojeva, možemo imati bolji uvid  gde su prisutne nesuglasice, potencijalni sukobi, kao i razlozi nerazumevanja.

Kako izračunati kompatibilnost:

Primer:

Prva osoba je rođena:

21.08.1979. (2 + 1 + 8 + 1 + 9 + 7 + 9) = 1

Druga osoba je rođena:

10.04.1972. (1 + 0 + 4  + 1 + 9 + 7 + 2) = 6

Ovde su dobijeni brojevi 1 i 6  na osnovu kojih možemo uraditi analizu kompatibilnosti:

Osobe sa brojem 3  imaju brojne kvalitete, među koje spadaju dobre komunikacijske veštine,  jak entuzijazam i spontanost. Broj tri ima sposobnost da lako skrene pažnju na sebe i na taj način privuče brojne mogućnosti u svoj život. Međutim, ovde postoje i određene slabosti koje se manifestuju kroz tendenciju promenljivosti, previsokih životnih ciljeva i nespremnosti da završe započeti projekti.

Kompatibilnost između brojeva  3 i 1: Inovativnost i kreativne ideje 1 zajedno sa ubedljivošću i komunikacijskim veštinama 3 ukazuje na veoma dinamičan spoj. Trojka može dosta uticati na jedinicu u smislu poboljšanja ideja, pa se ova kombinacija smatra izuzetno povoljnom za realizaciju obostranih ciljeva.

Kompatibilnost između brojeva 3 i 2: Smatra se da kombinacija 3 i 2 donosi dosta uspeha. Trojka koja pleni svojom  harizmom i ljubaznošću zajedno sa suptilnom i harmoničnom dvojkom može ostvariti veoma spontan odnos. Kreativna strana broja 3 doprinosi većoj učinkovitosti partnerstva, dok broj 2 na vešt način vodi računa o praktičnoj strani veze i njenom razvoju.

Kompatibilnost između brojeva 3 i 3: Iako je ovo veoma povoljna kombinacija brojeva koju odlikuje jednostavna komunikacija ovde može biti prisutna izvesna impulsivnost u reakcijama. Broj 3 voli da bude u centru pažnje, pa je u ljubavnom partnerstvu potrebno više računa povesti o sopstvenim postupcima. Nedostatak objektivnosti može uticati na razvoj i rast odnosa.

Kompatibilnost između brojeva 3 i 4: Ova dva broja se u potpunosti razlikuju što se može odraziti na teškoće kada je u pitanju ljubavno područje. Trojku odlikuje dobra sposobnost komunikacije i otvorenost, dok je četvorka veoma racionalna i saosećajna. U profesionalnom smislu ova kombinacija brojeva ukazuje na mešavinu kreativnosti i racionalnosti što omogućava postizanje brojnih uspeha i ostvarenje planiranih ciljeva.

Kompatibilnost između brojeva 3 i 5: Za ovu kombinaciju brojeva smatra se da su veoma slični i da teže istim ciljevima. Trojku i peticu odlikuje velika energičnost, sklad i ambicioznost. Ono što ovde može stvarati nesuglasice je preveika žurba 5 u realizaciji ciljeva. Za razliku od nje, trojka teži sponatnijem načinu stizanja do cilja. Oba broja poseduju moć ubeđivanja, jaku volju i veliku odlučnost što na poslovnom planu daje mogućnost velikog uspeha.

Kompatibilnost između brojeva 3 i 6: Kreativnost, interes za umetnost i naglašen sklad čine ovu kombinaciju vrlo zanimljivom. Uzajamno poverenje koje je ovde prisutno pomaže da se izgradi jak i stabilan odnos. Broj 6 kome je od velikog značaja harmonija i sklad zajedno sa trojkom ima mogućnost da na profesionalnom planu realizuje vrlo kreativne ideje i ostvari brojne ciljeve.

Kompatibilnost između brojeva 3 i 7: Ovo je kombinacija koja zahteva veliko razumevanje, toleranciju i strpljenje. Broj 3 i 7 su veoma različiti i imaju potpuno drugačija načela. Trojka svojom odličnom komunikacijom i otvorenošću može pomoći sedmici da jasnije izrazi svoje ideje i pretoči ih u uspešne aktivnosti. No, ukoliko ne postoji dobro razumevanje može doći do gubitka fokusa i brojnih nesuglasica u realizaciji ciljeva.

Kompatibilnost između brojeva 3 i 8: Ova kombinacija brojeva može ostvariti sklad bez većih nesuglasica ili sukoba. Trojka poseduje brojne veštine, a osmica koja ima sjajne ideje i veliku energiju, odlično će se nadopunjavati u segmentu posla. Ovo je spoj brojeva koji ukazuje na  mogućnost ostvarenja velikih poslovnih uspeha, kroz dobru taktiku i kreativne talente. Međutim, u ljubavi osmica teži dominaciji i kontroli što se može negativno odraziti na nade i želje trojke.

Kompatibilnost između brojeva 3 i 9: Kada je prisutna ova kombinacija treba biti više oprezan, naročito pri realizaciji ideja. Oba broja vole društveni život, veoma su komunikativni i poseduju odličnu sposobnost koncentracije. Međutim, njihovi principi i sam način postavljanja ciljeva su drugačiji što u velikoj meri može otežavati poslovnu saradnju ili ljubavno partnerstvo.

 • Vesna / Kod 05
  Tarot savjetnik je slobodan

  Tarot savjetnik je zauzet

  Tarot savjetnik trenutno ne radi

  Tehnike: NUMEROLOGIJA, ANĐEOSKI I LJUBAVNI TAROT, VISAK, YI CHING, KNJIGA PROMJENA MUDROSTI, RUNE, IZRADA RUNSKIH AMAJLIJA

  Broj tel: 0906/240-240
  84 RSD/min

 • Ariana / Kod 61
  Tarot savjetnik je slobodan

  Tarot savjetnik je zauzet

  Tarot savjetnik trenutno ne radi

  Tehnike: ASTROLOGIJA, REIKI, YI-YING, TAROT

  Broj tel: 0906/240-240
  84 RSD/min

 • Dragica / Kod 10
  Tarot savjetnik je slobodan

  Tarot savjetnik je zauzet

  Tarot savjetnik trenutno ne radi

  Tehnike: ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA

  Broj tel: 0906/240-240
  84 RSD/min

 • Mira / Kod 72
  Tarot savjetnik je slobodan

  Tarot savjetnik je zauzet

  Tarot savjetnik trenutno ne radi

  Tehnike: TAROT

  Broj tel: 0906/240-240
  84 RSD/min