Kada je u natalnoj karti prisutna retrogradna Venera to ukazuje da je osoba u prethodnom životu imala brojne sukobe i nesporazume u području ljubavi. Uopšteno, retrogradna Venera  predstavlja dosta teškoća u ljubavnim odnosima sa suprotnim polom. Iako je prisutna težnja natusa da ostvari sklad, veoma teško dolazi do očekivanog napretka i pomaka.

Venera je planeta koja se odnosi na prefinjenost, lepotu i traženje udobnosti, vrednovanje kvaliteta i estetskog segmenta. Međutim, ukoliko je retrogradna u natalnoj karti, osoba će biti više subjektivna i neće toliko biti privučena fizičkom lepotom. Tada je prisutna veća rezervisanost u pristupu, a percepcija će biti jača.

Venera je planeta koja se odnosi na vrednosti, estetiku, ženstvenost, blagostanje i samopoštovanje, zaštitu,  analitičnost, ideale, humanost, materijalnu stranu života, ljubaznost, čulnost, harizmu. Ona prikazuje ono što nas privlači, doprinosi dobrom uspostavljajnju odnosa sa drugima i daje samopouzdanje. Venera upravlja zoddijačkim znakovima Bik i Vaga.

U natalnoj karti muškarca retrogradna Venera  se povezuje sa karmičkim pitanjima, podređenošću izlascima, zabavama. U zavisnosti od kombinacija takođe može predstavljati naklonost ka istom polu.

Retrogradna Venera ističe elemente karme, nepouzdanosti, sumnjičavosti. Osim što inicira stvaranje bola takođe ima uticaj na sklonost ka preterivanju. Njena retrogradna pozicija uvek donosi neizvesnost, a osoba se često unutar sebe oseća prazno i neispunjeno.

U segmentu ljubavi i romantike retrogradna Venera predočava da će natus u zrelijim godinama života ostvariti sklad i harmoniju. Najčešće, ovaj položaj inicira na nesigurnost u emocionalnim odnosima, okrenutost ka sebi, težnju ka samoćom, zbog čega osoba često može delovati povučeno. Zbog toga, tek u kasnijim godinama može doći do emocionalnog zadovoljstva i uravnoteženog odnosa.

U pozitivnom kontekstu, retrogradna Venera u natalnoj karti odnosi se na sposobnost pojedinca da se razvija na intuitivnom planu, bude više produhovljena i ima zreliji pristup. Ako je Venera retrogradna to takođe ukazuje da je natus manje zainteresovan za materijalnu stranu života. No, kod nekih osoba ova pozicija sugeriše na teškoće u postizanju materijalne ili imovinske sigurnosti.

Ukoliko retrogradna Venera formira negativne aspektira sa drugim planetama to donosi dosta ograničenja, prepreka i frustracija kako na emocionalnom planu, tako i na umetničkom planu. Tada dominira stanje zbunjenosti, blokada i neobjektivnog pristupa. Retrogradan položaj takođe nam predočava na smetnje u komunikaciji, stidljivost, pitanja prošlosti i pristup u ljubavi.

Kad je Venera retrogradna u natalnoj karti, tada detaljno treba analizirati kuću i znak u kojima se nalazi, kao i aspekte koje formira.

 • Ela / Kod 151
  Tarot savjetnik je slobodan

  Tarot savjetnik je zauzet

  Tarot savjetnik trenutno ne radi

  Tehnike: ASTROLOGIJA, TAROT, NUMEROLOŠKI TAROT, VISAK, FENG SHUI NUMEROLOGIJA, ANĐEOSKI BROJEVI, TUMAČENJE SNOVA, RUNE, KRISTALI, REIKI, TERAPIJA BOJAMA, ANĐEOSKE KARTE, ISCJELJIVANJE ANĐEOSKIM ENERGIJAMA

  Broj tel: 0906/240-240
  84 RSD/min

 • Vesna / Kod 05
  Tarot savjetnik je slobodan

  Tarot savjetnik je zauzet

  Tarot savjetnik trenutno ne radi

  Tehnike: NUMEROLOGIJA, ANĐEOSKI I LJUBAVNI TAROT, VISAK, YI CHING, KNJIGA PROMJENA MUDROSTI, RUNE, IZRADA RUNSKIH AMAJLIJA

  Broj tel: 0906/240-240
  84 RSD/min

 • Marinela / Kod 17
  Tarot savjetnik je slobodan

  Tarot savjetnik je zauzet

  Tarot savjetnik trenutno ne radi

  Tehnike: TAROT, VISAK, VIDOVITOST, NUMEROLOGIJA, ANĐEOSKE KARTE

  Broj tel: 0906/240-240
  84 RSD/min

 • Mira / Kod 72
  Tarot savjetnik je slobodan

  Tarot savjetnik je zauzet

  Tarot savjetnik trenutno ne radi

  Tehnike: TAROT

  Broj tel: 0906/240-240
  84 RSD/min