Reč retrogradna označava vreme kada određena planeta ide unazad. Retrogradne planete u natalnom horoskopu predstavljaju nerešene situacije iz karme i neostvarenje težnje koje smo preneli u sadašnji život.Drevni astrolozi su verovali da retrogradne planete u natalnom horoskopu označavaju oslabljenu energiju i vitalnost osobe.Retrogradne planete u kontekstu određenih područja, kuća, u natalnom horoskopu uzrokuju situacije kod kojih će određeni događaji ići nepravilnim redom. Simbolično, retrogradne planete u natalnom horoskopu su pokazatelji gde treba usmeriti veću snagu da bi rezultati i uspeh bili dugotrajniji.

0

Retrogradne planete mogu imati veoma jak uticaj kada se nalaze u sprezi sa natalnim Suncem ili Mesecom, jer će se osoba tokom života suočavati sa mnogobrojnim otežanjima i izazovima. Pozicija retrogradne Venere u natalnoj karti može podrazumevati teškoće na novčanom i ljubavnom planu, kao i nemogućnost nalaženja životnog partnera. Pozicija retrogradnog Marsa u natalnoj karti odnosi se na problem seksualnosti, neprijateljstva, sklonosti ka sporovima i manifestaciju agresije. Svaka retrogradna planeta u natalnom horoskopu interpretira se na osnovu njenog položaja u kućama i aspektima sa ostalim planetama. Na primer,kada je natalni Merkur retrogradan i pozicioniran u 5.kući horoskopa osoba može biti suočena sa nedostatkom finansijske stabilnosti i problema sa porocima. Retrogradni Merkur u natalnom horoskopu odnosi se na lošu komunikaciju, ali i velike nesuglasice sa ljubavnim ili bračnim partnerom. Retrogradne planete u natalnom horoskopu usmeravaju osobu ka duhovnoj strain života, promeni pristupa, prihvatanju izazova i razvijanju strpljenja kako bi se što učinkovitije došlo do pozitivnih rezultata.

 • Ela / Kod 151
  Tarot savjetnik je slobodan

  Tarot savjetnik je zauzet

  Tarot savjetnik trenutno ne radi

  Tehnike: ASTROLOGIJA, TAROT, NUMEROLOŠKI TAROT, VISAK, FENG SHUI NUMEROLOGIJA, ANĐEOSKI BROJEVI, TUMAČENJE SNOVA, RUNE, KRISTALI

  Broj tel: 0906/240-240
  84 RSD/min

 • Mira / Kod 72
  Tarot savjetnik je slobodan

  Tarot savjetnik je zauzet

  Tarot savjetnik trenutno ne radi

  Tehnike: TAROT

  Broj tel: 0906/240-240
  84 RSD/min

 • Ramona / Kod 104
  Tarot savjetnik je slobodan

  Tarot savjetnik je zauzet

  Tarot savjetnik trenutno ne radi

  Tehnike: TAROT, REIKI, ANĐEOSKE PORUKE, RAZGOVORI

  Broj tel: 0906/240-240
  84 RSD/min