Šamanizam spada u jednu od najstarijih praksi koja objedinjuje mnoge tehnike i metode. Iako se u nekim kulturama šamanizam povezuje sa religijom, sam po sebi šamanizam ne spada u religije. Za šamanizam se može reći da je to praktična metoda koja nam pomaže u svakodnevnom životu i čini da naš svakodnevni život bude u skladu.

 

 

Reč “šaman” u prevodu označava čoveka čarobnjaka ili vrača koji je u mogućnosti da kroz transcendentalno stanje stupi u kontakt sa natprirodnim bićima u cilju predviđanaj budućnosti ili izlečenja.

Osobe koje se bave ovom tehnikom nazivaju se šamani i oni mogu predvideti budućnost. Koristeći brojne tehnike oni mogu doći do srži problema i samim tim pomoći u izlečenju. Šamani u radu kroz određenu energiju i vizije mogu nam pokazati put koji će nas odvesti ka izlečenju i zdravlju.

Istorija šamanizma doseže do početka ljudskog postojanja. Naime, šamanizam se povezuje sa momentom kad je čovek shvatio da u svetu u kome živi je okružen moćnim nevidljivim energijama oko sebe. Tada je čovek počeo da istražuje načine kako da tu energiju ujedini i koristi za opštu dobrobit. Šamanizam nas uči kako da budemo u harmoniji sa prirodom, učinimo svoj život skladnim i zdravim.

Ono što je veoma važno reći je da šamanski rad nije nikakva crna magija, niti nadrilekarstvo. Šamani rade sa energijom iz duhovnih svetova omogućavaju nam da dobijemo pomoć, dok crna magija deluje manipulativno, imajući za cilj kontrolu i sve ono što je suprotno duhovnim načelima.

Za šamanizam je specifično da se on zasniva na prenešenom znanju i iskustvu, ovde nema šamanskih hramova ili svetih knjiga. Šamani imaju sposobnost komuniciranja sa duhovima, dobijanja vizija kroz astralno putovanje, izlečenja i proricanja. Dobijene vizije služe da se uklone postojeće prepreke, kako bi snaga i energija čoveka tekla slobodno, a samim tim došlo do izlečenja i dobrog zdravlja.

Mnogi šamani u radu su zadržali stare, tradicionalne načine lečenja. No, postoje šamani koji su svoj rad prilagodili sadašnjem vremenu. Njihov rad podrazumeva posebne tehnike koje su povezane sa nizom duhovnim elemenata.

Znanje koje poseduju šamani je u skladu sa zakonima Univerzuma. To je deo bogate prakse, poznavanja životinja, biljaka, određenih disciplina u skladu sa zakonima prostora u kome živimo.

U savremenom društvu šamani takođe imaju funkciju tumača sa različitim šamanskim metodama proricanja i određenih rituala. U modernom jezgru šamanizma takođe su uvršćene brojne tehnike astralnog putovanja, lečenja, vizualizacija, rituala, rada sa biljnim i sa životinjskim totemima, duhovima prirode ili drevnim bogovima.

Moderni šamanizam obuhvata težnju sjedinjenja čoveka sa prirodom u cilju postizanja opšteg sklada. Za ovu najstariju duhovnu tradiciju možemo reći da nam pomaže u pronalaženju sopstvene snage, izlečenju i traženju prvog puta svoje duše ka sreći.

 • Ela / Kod 151
  Tarot savjetnik je slobodan

  Tarot savjetnik je zauzet

  Tarot savjetnik trenutno ne radi

  Tehnike: ASTROLOGIJA, TAROT, NUMEROLOŠKI TAROT, VISAK, FENG SHUI NUMEROLOGIJA, ANĐEOSKI BROJEVI, TUMAČENJE SNOVA, RUNE, KRISTALI

  Broj tel: 0906/240-240
  84 RSD/min

 • Ariana / Kod 61
  Tarot savjetnik je slobodan

  Tarot savjetnik je zauzet

  Tarot savjetnik trenutno ne radi

  Tehnike: ASTROLOGIJA, REIKI, YI-YING, TAROT

  Broj tel: 0906/240-240
  84 RSD/min

 • Marko / Kod 112
  Tarot savjetnik je slobodan

  Tarot savjetnik je zauzet

  Tarot savjetnik trenutno ne radi

  Tehnike: TAROT, ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA

  Broj tel: 0906/240-240
  84 RSD/min

 • Marijana / Kod 98
  Tarot savjetnik je slobodan

  Tarot savjetnik je zauzet

  Tarot savjetnik trenutno ne radi

  Tehnike: TAROT, TUMAČENJE SNOVA

  Broj tel: 0906/240-240
  84 RSD/min