Sektor zdravlja u Feng shui-u

Drevna mudrost Feng shui-a koja je nastala pre nekoliko hiljada godina bazira se na skupu dređenih tehnika i principa pomoću kojih u svoj život možemo privući sreću, sklad, obilje i dobro zdravlje. Ključni elementi u Feng shuiu- voda, vatra, vazduh, drvo i metal imaju važnu ulogu na mnoge sfere života.

Kada govorimo o zdravlju, istočni deo doma je od ključnog značaja. Da bi ojačali sektor zdravlja možemo koristiti simbolične Feng shui predmete, poput bambusa, slike jelena i drvenih elemenata. Mnogi Feng shui majstori preporučujuda ovaj deo uvek bude dovoljno osvetljen i da se izbegavaju sumorne boje.

Zvončići sa crvenim vrpcama, kao i simboli kristalnih breskvi u celovitosti će pojačati snagu ovog sektora. Nijanse pastelnih boja i umirujućih tonova delovaće lekovito na um i telo ukućana. Ono što je veoma važno je da se prvilno postave svi simboli i otkloni blokirana chi energija.

Zemljani element doprinosi ravnoteži, stabilnosti i povezuje se sa telesnom snagom. Ukoliko ovde nedostaje zemljani element to može doprineti manjku fokusa. Previše vodenog elementa u ovom sektoru stvara osećaj emocionalne neuravnoteženosti, dok nedostatak ovog elementa može pojačati stres. Drveni element koji je predstavljen zelenom bojom zadužen je za zdravlje. On uravnotežuje um, telo i dušu, a kroz različite simbole poboljšava lekovite vibracije i pojačava energiju.

Jedan od moćnih Feng shui simbola za dobro zdravlje je Wu Luo – tikva u obliku boce. Veruje se da postavljanje ovog simbola u dom donosi dugovečnost i ozdravljenje. Ukoliko se osoba oporavlja od bolesti, ovaj simbol treba staviti u blizini jastuka.

U Feng sui-u kornjača je simbol koja osim dugovečnosti osigurava zaštititu i podršku. Ova figura u severnom sektoru doma privući će dobro zdravlje i blagostanje.

Srebrni ili zlatni talisman mantra Bude takođe je idealan zaštitnik od mnogih oboljenja i bolesti.

Ono što se svakako preporučuje prema Feng shui-u je postavljanje činije sa vodom i aromatičnim biljkama. Na taj način eliminisaćemo nakupljenu negativnu energiju iz prostora.

No, ukoliko se naš dom nalazi u blizini bolnice, groblja  ili mesta sa lošom energijom, tada treba postaviti jarko crvene biljke u prozor, kao i zavese pastelnih boja.

Praktikanti Feng shui-a veruju da ukoliko se slede smernice iz ove drevne istočnjačke mudrosti, bićemo okruženi savršenom ravnotežom i skladom, a samim tim zaštitićemo sebe od bolesti i loše energije.

 • Vesna / Kod 05
  Tarot savjetnik je slobodan

  Tarot savjetnik je zauzet

  Tarot savjetnik trenutno ne radi

  Tehnike: NUMEROLOGIJA, ANĐEOSKI I LJUBAVNI TAROT, VISAK, YI CHING, KNJIGA PROMJENA MUDROSTI, RUNE, IZRADA RUNSKIH AMAJLIJA

  Broj tel: 0906/240-240
  84 RSD/min

 • Mira / Kod 72
  Tarot savjetnik je slobodan

  Tarot savjetnik je zauzet

  Tarot savjetnik trenutno ne radi

  Tehnike: TAROT

  Broj tel: 0906/240-240
  84 RSD/min