Jabuka simboliše element Vatre, ljubavi, ozdravljenja i obnove. U mnogim tradicijama, simbol jabuke predstavljao je blagostanje, izazove i božiji dar. U hrišćanstvu jabuka se odnosi na iskušenja, odnosno, zabranjeno voće i Adamov pad nakon što je probao ovaj plod koji je bio zabranjen na drvetu znanja u Edemskom vrtu. Energija jabuke povezuje se sa obnovom energije  i povratkom snage u Feng shui-u. U Kini jabuka predstavlja mir. Drvo jabuke u dvorištu privlači povoljnu energiju ili Chi i pomaže u stvaranju skladne i harmonične porodice.
jabuka feng shui

Ona je jedan od najpopularnijih simbola, jer je povezana sa zdravljem, trajnim prosperitetom i dugovečnošću. Neraskidivo se nadovezuje za mudrost i porodični sklad. Prema simbolici boja, žuta, zelena i crvena jabuka privlače sreću, daju osećaj sigurnost i ojačavaju volju. Simbol jabuke u Feng shui-u može pojačati protok pozitivne energije i finansijskog prosperiteta. Crvena jabuka u nekim kulturama smatra se simbolom ženske lepote i seksualnosti. U starim ritualima,jabuka je bila sinonim za ljubav i brak.

Jabuku treba preseći na pola i u sredinu staviti svitak sa imenom osobe koja nam se dopada i ostaviti na Suncu. Veruje se kada jabuka počne da se suši, vaša simpatija će vam biti naklonjenija. Za ozdravljenje, prema Feng shui-u treba postaviti jabuke na sto u korpici od pruća. Simbol jabuke od oniksa služi za privlačenje novca, aktivira moć i daje mogućnost osobi da se zaštiti od loših namera neprijatelja.

Osim simbola oniksa, simbol jabuke od dragog kamenja i plemenitih metala služi za aktiviranje poslovnosti i ojačavanje vitalnosti. Veruje se da simbol jabuke od poludragog kamenja može poboljšati poslovne veze i doprineti jačanju karijere. Simbol jabuke od kristala povećaće energiju osobe, očuvati prijateljstvo i skladan ljubavni odnos.