U maloj Arkani svaka karta predstavlja jedinstven arhetip kroz koji se može na dublji način sagledati osnovno, ali i skriveno značenje.

velika arkana

Simbolika male Arkane kroz numerologiju i astrologiju podrazumeva bolje razumevanje naše praktične strane, kreativno planiranje, društvene odnose i kvalitet domišljatosti u ostvarenju ciljeva. Mala Arkana se sastoji od 56 karti, podeljenih na četiri elementa.  Ovi elementi su odraz naše svakodnevene energije, snage, osećaja, vizija i spremnosti za istraživanje. U modernoj praksi tarota, sve više karte se sagledavaju kroz aspekt numerologije i astrologije. U tom smisli, simbolika male Arkane kroz numerologiju i astrologiju je sledeća:

Simbolika male Arkane kroz numerologiju i astrologiju: Kralj pentakli u astrologiji prikazuje područje od  20 ° stepeni  zodijačkog znaka Ovan do 20 ° stepeni zodijačkog znaka Bika. Ovo je karta moćne energije. U tumačenju oslikava osobu opakog karaktera koja je istrajna u svojim nastojanjima.

Simbolika male Arkane kroz numerologiju i astrologiju: Vitez pentakli u astrologiji se nadovezuje za područje od 20 ° stepeni  zodijačkog znaka Jarac. U interpretaciji Vitez pentakli predstavlja materijalističku prirodu, orjentisanost ka ciljevima, aspekt mudrosti i opreza.

Simbolika male Arkane kroz numerologiju i astrologiju: Kraljica pentakli u astrologiji povezuje se sa područjem od 20 ° stepeni Device. U tumačenju ova karta označava pravednost, kvalitete pouzdanosti i skromnosti. Kraljica pentakli odnosi se na ambiciju osobe i način kreativnog stvaranja.

Simbolika male Arkane kroz numerologiju i astrologiju: Paž pentakli u astrologiji pripada zemljanom elementu. Simbolika ove karte odnosi se na tajne, duhovnu energiju, poštovanje pravila i izobilje.