Horoskop emocija opisuje nam kako 12 znakova zodijaka pokazuju svoje emocije, osećanja i iznad svega način kako vole i žele da budu voljeni. Kada govorimo o emocijama, one mogu biti slabije ili jače u zavisnosti kom elementu određeni znak pripada. Horoskop emocija na osnovu kombinacije dva elementa:  vode i vazduha, otkriva nam kod kojih znakova su prisutni strastveni osećaji, a kod kojih jaki ili blagi osećaji.

Tornado (22.mart -20.april)

Ovde dominira energija impulsivnosti i promenljivosti. Osećanja ovih osoba su veoma snažna. Iako odražavaju pozitivan stav, skloni su promenama raspoloženja i ljutnji. U ljubavi imaju strastvene osećaje, a nestrpljivost  često uništava njihove planove i ciljeve za neposrednu budućnost.

Oblak (21.april -21.maj)

Za ove osobe emocionalna sigurnost je od ključnog značaja. Teško prihvataju promene, jer im to narušava postojeći sklad i harmoniju. Veoma su osetljivi, nežni, ali dosta istrajni po pitanju onoga što žele. Zaljubljive su prirode i veoma odani. Smetaju im situacije zbog kojih moraju menjati svoje dugogodišnje navike.

Vetar (22.maj – 21.jun)

Kod ovih osoba zastupljena je tendencija da više stvari urade odjednom. Često se suočavaju sa nedostatkom koncentracije u radu, zbog čega postaju napeti i nezadovoljni. U sentimentalnom području su neodlučni i skloni promenama mišljenja.

Olujni vetar (22.jun – 23.jul)

Emocionalni usponi i padovi ovde su veoma naglašeni. Ove osobe su vrlo osetljive i nesigurne. Poseduju jaku intuiciju. Zbog svoje emocionalne ranjivosti  skloni su iznenadnim promenama raspoloženja. Potrebno im je mnogo podrške od bliskih osoba kako bi se spremnije suočili sa izazovima.

Uragan (24.jul – 23.avgust)

Iako na izgled mogu delovati jako, ove osobe su u suštini veoma nežne i žele da budu zaštićene od drugih. Za njih je emocionalni sklad ključ za uspešan život. Vole da budu cenjeni i poštovani od drugih. U ljubavi su dosta požrtvovani i uvek spremni na kompromis. Međutim, ukoliko im partner ne pokaže dovoljno poštovanja, oni će prvi završiti to partnerstvo.

Vodopad (24. avgust – 23.septembar)

Ove osobe vole stabilnost i ravnotežu. Po pitanju sentimentalnih  odnosa mogu biti vrlo komplikovani, jer su skloni pretranoj analizi situacija i iznošenju kritičnih stavova. Često im nedostaje spontanost na romantičnom planu, zbog čega su skloni emocionalnoj napetosti i nezadovoljstvu.