Tarot karte simbolišu staro tradicionalno znanje. Svaka karta iz tarot špila vodi nas putevima prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. One nam otkrivaju tajne nepoznatih svetova, ali takođe upućuju na negativne emocije, načine kroz koje dolazimo do svojih ciljeva, prepreke, slabosti našeg karaktera, kao i iskustva u izgradnji odnosa sa drugima.

 

 

Simbolika mačeva u tarotu prikazuje teške događaje, karmičke uticaje i nedostatak fleksibilnosti zbog koje nastaju mnogi gubici i nesporazumi  u partnerstvima. Tarot karta IX mačeva oslikava skrivene motive, izazove i konflikte. Mač je simbol koji ukazuje na cilj. On ujedno predstavlja  nedostatak fleksibilnosti u postizanju kompromisa sa drugima.

Međutim priroda ove karte ukazuje na mnoge izazove i želju osobe da postigne uspeh. Kroz koncept ove karte mogu se uočiti skriveni motivi vezani za različita životna područja. U tumačenju označava da osoba nema dovoljno zaštite, iako razmišlja kako da dođe do pobede. Ova karta poziva na traženje racionalnijih rešenja.

U uspravnom položaju tarot karta IX mačeva odnosi se na sposobnost osobe da izvuče najveću korist za sebe, analitičnost i sticanje novih iskustava. Na poslovnom planu odnosi se na sve one mogućnosti  koje se mogu iskoristiti za sopstvene svrhe.

U obrnutom položaju tarot karta IX mačeva odnosi se na negativne rezultate u poslovanju i sumnju u sopstvene snage. Osoba često biva žrtva intriga, obmana ili lažnih obećanja. Informacije koje dolaze do osobe najčešće su lažne, zbog čega se ona može naći u potpunom haosu. Nespokoj, depresija, tuga i nerazumevanje drugih takođe predstavljaju simboliku obrnutog položaja ove karte.

Tarot karta IX mačeva u tradicionalnom smislu simbol je opasnosti, sudbinskih udaraca i karmičkih isplata.  Ova karta inicira na negativna iskustva, promene, gubitak partnera i velika otežanja sa kojima će se osoba suočiti. Od svih karata iz male Arkane, IX mačeva ima najnegativniju simboliku. Kroz arhetip ove karte prikazani su svi aspekti neugodnosti, bola, okrutnosti sudbine, agonije, histeričnih stanja, bolesti i strahova.

Simbolika ove karte povezuje se sa mističnim delovanjem Neptuna i destruktivnim uticajem Marsa. Ona oslikava energiju početka i kraja. U tumačenju mnogi poznavaoci tarota poistovećuju je sa omčom i nemilosrdnošću.

Tarot karta IX mačeva upozorava da moramo trezvenije sagledavati situacije, težiti kompromisu i gajiti kvalitete pravednosti, humanosti i ljubavi prema drugima.

 • Vesna / Kod 05
  Tarot savjetnik je slobodan

  Tarot savjetnik je zauzet

  Tarot savjetnik trenutno ne radi

  Tehnike: NUMEROLOGIJA, ANĐEOSKI I LJUBAVNI TAROT, VISAK, YI CHING, KNJIGA PROMJENA MUDROSTI, RUNE, IZRADA RUNSKIH AMAJLIJA

  Obavijesti me kada savjetnik bude dostupan Obavijestit ćemo Vas kada savjetnik bude dostupan

  Broj tel: 0906/240-240
  84 RSD/min

 • Mira / Kod 72
  Tarot savjetnik je slobodan

  Tarot savjetnik je zauzet

  Tarot savjetnik trenutno ne radi

  Tehnike: TAROT

  Obavijesti me kada savjetnik bude dostupan Obavijestit ćemo Vas kada savjetnik bude dostupan

  Broj tel: 0906/240-240
  84 RSD/min