​Tarot otvaranje “Balans energije”

Poreklo tarota karata prožeto je mnogim tajnama. Iako prema nekim teorijama se smatra da je tarot nastao u Egiptu, mnogi stručnjaci veruju da se tarot pojavio  u periodu između 13 i 15 veka.

Vremenom tarot je postao jedan od najpopularnijih prediktivnih alata i velika pomoć za sve one ljude koje traže dublje razumevanje života. U proricanju koristi se špil koji sadrži 78 karata, sa simbolima iz Velike Arkane kojih ukupno ima 22 i dodatnih 56 simbola iz Male Arkane.

U interpretaciji svaki simbol označava situaciju, događaj ili okolnosti sa kojima se susrećemo u svom svakodnevnom životu. Tumačenje simbola sa tarot karata omogućava nam da dobijemo uvid u mistične uglove budućnosti i saznamo šta je to što nam tek dolazi.

Svaku poruku sa tarot karata možemo praktično iskoristiti prilikom donošenja odluka vezanih za zdravlje, posao, ljubav, finansije. Postoje mnogobrojne tehnike otvaranja tarot karata i svaka je na svoj način jedinstvena i veoma precizna.

Jedna od veoma popularnih tehnika otvaranja karata naziva se tarot otvaranje “Balans energije” i tom prilikom izvlače se samo dve karte iz špila. Izvučene karte objašnjavaju nam kroz neki od osnovnih elemenata, vatru, zemlju, vodu ili vazduh da li je kod osobe prisutna energija ravnoteže ili nesklada.

Kroz snagu ova 4 osnovna elementa možemo otkriti koliko smo u disbalansu. Tarot karta koja je položena na desnoj strani pokazuje mušku energiju, aktivnost, dinamičnost, pokret.

Tarot karta sa leve strane predočava na žensku energiju, emocije, osećanja, ljubav.

Ukoliko smo u ovom tarot otvaranju izvukli karte iz Male Arkane, najpre treba da ih povežemo sa određenim elementima i osnovnim značenjima.

Mačevi predstavlju element Vazduha, pripadaju zodijačkim znakovima Blizanci, Vaga i Vodolija. Odnose se na misli, ideje, želje.

Pehari predstavljaju element Vode, pripadaju zodijačkim znakovima Rak, Škorpija i Riba. Ove karte se povezuju sa uticajima drugih osoba i emocijama.

Novčići predstavljaju element Zemlje, pripadaju zodijačkim znakovima Bik, Devica i Jarac. Odnose se na novac, finansijsku situaciju, materijalni aspekt života.

Štapovi predstavljaju simbol Vatre, pripadaju zodijačkim znakovima Ovan, Lav i Strelac. Povezuju se sa aktivnostima, energijom, predanošću i marljivošću.

Izvučene karte u tehnici  tarot otvaranje “Balans energije” svojim simbolima ukazuju nam na prisutnost snage i različitih energija koje dominiraju. Ukoliko su prisutne nepovoljne kombinacije to može biti naznaka da je narušen prirodni balans zbog uticaja i vibracija drugih ljudi, bolesti ili mesta na koja osoba odlazi. Dobijene kombinacije ujedno su i izraz prisutne energije koja je dominantna.

Tarot otvaranje Balans energije daje nam smernice i objašnjava značaj dobijenih kombinacija kroz princip 4 elementa, astrološki i numerološki kontekst. Zbog svoje specifičnosti ova tehnika takođe nas može upozoriti na sve ono što narušava našu osnovnu stabilnost, a tiče se drugih ljudi i njihovog delovanja na našu energiju.

 • Vesna / Kod 05
  Tarot savjetnik je slobodan

  Tarot savjetnik je zauzet

  Tarot savjetnik trenutno ne radi

  Tehnike: NUMEROLOGIJA, ANĐEOSKI I LJUBAVNI TAROT, VISAK, YI CHING, KNJIGA PROMJENA MUDROSTI, RUNE, IZRADA RUNSKIH AMAJLIJA

  Broj tel: 0906/240-240
  84 RSD/min

 • Dragica / Kod 10
  Tarot savjetnik je slobodan

  Tarot savjetnik je zauzet

  Tarot savjetnik trenutno ne radi

  Tehnike: ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA

  Broj tel: 0906/240-240
  84 RSD/min

 • Mira / Kod 72
  Tarot savjetnik je slobodan

  Tarot savjetnik je zauzet

  Tarot savjetnik trenutno ne radi

  Tehnike: TAROT

  Broj tel: 0906/240-240
  84 RSD/min