Tigrovo smatra se jednim od najmoćnijih zaštitnih kristala od negativnog uticaja magije. Za razliku od drugih kristala, tigrovo oko podstiče ravnotežu u potpunosti, vraćajući dobro rasploženje i energiju zdravlja.

 

 

Tigrovo oko je smeđe boje sa zlatnim prugama na sebi. Zbog svog karakterističnog izgleda i sjaja nalikuje na oči tigra po čemu je dobio ime. U nekim drevnim tradicijama nazivao se i Sunčev kamen. Najviše odgovora Biku, Blizancima, Lavu, Devici, Ribama, Strelcu i Jarcu.

Magična svojstva tigrovog oka poznata su još od davnina.  On je korišćen kao talisman za zaštitu od zlih duhova, napada životinja i povreda. U savremenoj ezoteričnoj praksi veruje se da tigrovo oko otklanja umor, štiti od finansijskog bankrota, pojačava intuiciju i smanjuje bes.

Od davnina smatralo se da njegova pojačana težina u određenom razdoblju upozorava  vlasnika na opasnost. Tigrovo oko je idealan za sve one osobe koje se plaše krađe ili materijalnih gubitaka. Kuglice ili talisman tigrovog oka mogu ispucati ili se okrnjiti ukoliko je ka vlasniku usmerena jaka negativna energija.

Ovaj kristal ima dosta lekovitih svojstava. On pomaže u oporavku nakon hirurških zahvata, podstiče gubitak težine, snižava visok krvni pritisak i umanjuje uticaj depresije. Tigrovo oko takođe uklanja štetne toksine iz organizma, pomaže kod bolesti kičme, reproduktivnih organa, psihosomatskih oboljenja i harmonizuje emocije. U narodnoj medicini tigrovo oko ublažava bol u zglobovima i koristi se za lečenje astme.

U praksi drevnih iscelitelja verovalo se da će energija Sunca  zastupljena u ovom kristalu pomoći u ozdravljenju i ojačavanju organizma.

Tigrovo oko poznato je i kao talisman bankara i veoma je moćan u privlačenju finansijskog obilja, zato se preporučuje da se nosi u novčaniku ili torbici.

Ovaj kristal najbolje je nositi u srebru. Preporučuje se kao talisman za osobe koje su nesigurne i sklone depresivnom raspoloženju. Zbog svojih čarobnih svojstava koje ima u sebi ima moć da privuče nove kontakte i lepe događaje.

Ovaj kristal usmerava svog vlasnika ka korisnim stvarima i daje zaštitu od neuspeha . Posebno je koristan kao amulet kod osoba koje se bave sportom, opasnim zanimanjima, kreativnim poslovima vezanim za modu i dizajn.

Tigrovo oko stavljeno ispod jastuka na 18 Lunarni dan kroz snove upozoriće vlasnika o predstojećim opasnostima. Ukoliko se nosi kao talisman donosi ispunjenje želja, pojačava duhovnu potporu i ojačava snagu u razdoblju teškoća. U Feng shui –u koristi se kao simbol za privlačenje bogatstva i bolji finansijski dohodak. Postoji verovanje tigrovo oko treba držati na prozoru u noći punog Meseca, jer će pomoći u privlačenju finansijskog obilja.

 • Vesna / Kod 05
  Tarot savjetnik je slobodan

  Tarot savjetnik je zauzet

  Tarot savjetnik trenutno ne radi

  Tehnike: NUMEROLOGIJA, ANĐEOSKI I LJUBAVNI TAROT, VISAK, YI CHING, KNJIGA PROMJENA MUDROSTI, RUNE, IZRADA RUNSKIH AMAJLIJA

  Broj tel: 0906/240-240
  84 RSD/min

 • Verica / Kod 35
  Tarot savjetnik je slobodan

  Tarot savjetnik je zauzet

  Tarot savjetnik trenutno ne radi

  Tehnike: TAROT, PSIHOLOŠKI RAZGOVORI

  Broj tel: 0906/240-240
  84 RSD/min

 • Marijana / Kod 98
  Tarot savjetnik je slobodan

  Tarot savjetnik je zauzet

  Tarot savjetnik trenutno ne radi

  Tehnike: TAROT, TUMAČENJE SNOVA

  Broj tel: 0906/240-240
  84 RSD/min