Boravak tranzitnog Marsa u Strelcu odnosi se na vreme većih akcija, jačanja samopouzdanja i novih dostignuća. Mars koji je poznat kao planeta dinamike i akcije upravlja znakom Ovna koji takođe spada u element vatre.

Strelac spada u vatreni znak, dok Mars simboliše borbenost i povezuje se sa muškom energijom.  Osobe koje imaju natalni Mars u Strelcu uvek su u potrazi za novim izazovima i avanturama. Ovaj vatreni znak kojim upravlja Jupiter voli prirodu, aktivnosti, sport.

 

 

Tranzit Marsa u Strelcu smatra se da donosi veće uzbuđenje, borbenost i daje podsticaj za pokretanje novih ciljeva. Sa ovom snagom i energijom Marsa akcentovana je veća motivisanost, težnja da se pronađe pravi put i usvoje novi obrasca ponašanja koji će pomoći da se ostvare lične želje.

Mars je planeta akcije i delovanja, što nam omogućava da delujemo i iskoristimo pružene mogućnosti. Uz ovaj tranzit naglašeno je veće uzbuđenje, radost, ljubav prema avanturama, zabavi i užicima u celini. Na svaki znak zodijaka tranzitni Mars u Strelcu ima različit uticaj. Tada treba iskoristiti ovu aktivnu energiju i primeniti je u svakodnevnom životu kako bi ostvarili najbolje razultate.

Područje seksualnosti je takođe veoma naglašeno kada je Mars u Strelcu. Snažna energija Marsa ovde donosi više interesa za nove avanture, akcije i uzbuđenja.

Mars predstavlja boga rata i njegov boravak u Strelcu – znaku naših ubeđenja može biti posebno napet ukoliko se tu nalazi neka od sporohodnih planeta poput Saturna. U tom slučaju Blizanci, Devica, Strelac, i Ribe će osetiti moćnu snagu Marsa kroz neočekivana i neugodna iznenađenja.

Uticaj tranzitnog Marsa na znak Ovna

Mars u Strelcu ovde donosi dosta energije što se može odraziti na želju za većom zabavom, avanturama i kratkotrajnim flertovima, bez emocionalnog vezivanja.

Uticaj tranzitnog Marsa na znak Bika

Postizanje senzualnog zadovoljstva i užitaka je veoma naglašeno u toku ovog tranzita Marsa. To je vreme kada mnoge želje dolaze na površinu vezane za romantiku, ljubav, intimnost.

Uticaj tranzitnog Marsa na znak Blizanca

Dinamika koja dolazi sa Marsom u elementu vatre stavlja akcenat na segment seksualnosti, intimnosti i maštanja. Tada treba težiti većoj fleksibilnosti u partnerskim odnosima.

Uticaj tranzitnog Marsa na znak Raka

Tranzit Marsa kod osoba rođenih u znaku Raka naglašava težnju za većom dinamikom, ljubavlju, pokretom i brzinom.

 

Uticaj tranzitnog Marsa na znak Lava

Tranzit Marsa akcentuje period veće dinamike zbog čega predstavnici ovog vatrenog znaka mogu biti impulsivniji u delovanju i napraviti izvesne greške.

Uticaj tranzitnog Marsa na znak Device

Kada Mars boravi u znaku Strelca ovaj zemljani znak mora biti dodatno oprezan jer tada mnoge situacije izmiču kontroli. U tom periodu treba voditi dosta računa o izgovorenim rečima i izbegavati poveravanje tajni drugim ljudima.

Uticaj tranzitnog Marsa na znak Vage

Za Vage to je ciklus u kome postoji velika mogućnost da se dese različita iznenađenja, posebno u području ljubavi ili prijateljstva.

Uticaj tranzitnog Marsa na znak Škorpije

Ovo je tranzit koji daje mogućnost ulaska u nove romantične veze. Međutim, tada treba biti oprezan u partnerskim odnosima, jer pojedini gestovi mogu izazvati veliku ljubomoru i sumnjičavost kod voljene osobe.

Uticaj tranzitnog Marsa na znak Strelca

Tranzitni Mars u ovom vatrenom znaku označava razdoblje pojačane seksualnosti i želja. Tada je veoma važno imati dobru samokontrolu.

Uticaj tranzitnog Marsa na znak Jarca

Za Jarca, tranzitni Mars u Strelcu označava ciklus veće samospoznaje, otklanjanja sumnji, ali i novih mogućnosti na planu romantike i ljubavi.

Uticaj tranzitnog Marsa na znak Vodolije

Mnogi kvaliteti ovog vazdušnog znaka tokom tranzita Marsa u Strelcu postaju ojačani. To je period kada se dešavaju neplanirane situacije i događaji.

Uticaj tranzitnog Marsa na znak Ribe

Tranzit Marsa u Strelcu za Ribe je razdoblje veće introspekcije i težnje da se naprave izvesne promene. Ovo vreme treba iskoristiti za analizu sopstvenih želja.